1 iunie, zi liberă!

1 iunie, zi liberă! Inițiativa legislativă, înaintată de senatoarea Rozalia Biro și de deputata Claudia Boghicevici, împreună cu un grup format din 84 de parlamentari din toate partidele politice, este parte din campania ce urmărește să îmbunătăţească relația părinte-copil.

Campania este derulată de grupul de inițiativă format din Itsy Bitsy FM împreună cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA).

Astăzi, 18 octombrie, Camera Deputaţilor a adoptat, cu 237 de voturi pentru, propunerea legislativă care modifică articolul 139 din Legea nr. 53 / 2003 – Codul Muncii, ce vizează declararea zilei de 1 Iunie, Ziua Copilului, zi liberă la nivel național. Astfel, de acum înainte, de 1 Iunie părinții și copiii vor fi împreună.

După ce va ajunge pe masa lui Klauss Iohannis, președintele are la dispoziție 20 de zile să o promulge sau să o retrimită în Parlament. La 3 zile de la decizia acestuia, legea care va da liber părinților de 1 iunie va fi publicată în Monitorul Oficial și va intra în vigoare.

Cel mai probabil, 1 iunie 2017 va fi prima zi din restul vieții noastre în care vom sărbători și noi, adulții, copilul din noi.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*