3 Motive pentru care să mergi să vezi “Frăția Hoților” (Den of Thieves)

Deși nu sunt cel mai mare fan al filmelor de genul, am acceptat invitația prietenilor de la Vertical Entertainment de a participa la avanpremiera filmului “Den of Thieves”, care va intra peste câteva zile pe marile ecrane. Acum, după ce l-am văzut,  pot spune că nu îmi pare rău pentru alegerea făcută, și am să încerc să îți ofer 3 Motive pentru care să mergi să vezi “Frăția Hoților”.

3 Motive pentru care să mergi să vezi “Frăția Hoților”

Spuneam că nu sunt fan al filmelor de genul, întrucât mi se pare un clișeu – Jaful perfect pe care câțiva “băieți răi” încearcă să îl comită. Trăiam cu senzația că… le-am văzut pe toate și că nu m-ar mai putea surprinde nimic conceput în jurul acestui brief, în afară de niște efecte speciale mai bine făcute. Că deh, tehnolgia de lucru a evoluat.

Dar nu a fost să fie așa cum îmi imaginam și pot spune că, pentru mine, Den of Thieves a reprezentat și o lecție – de a nu mă mai grăbi să judec/etichetez (Ar fi bună și ca rezoluție pentru 2018. E prea târziu să o mai trecem pe listă?:) ).

Pornind de la planul de a realiza jaful “suprem” – de a jefui chiar Rezerva Federală, acțiunea filmului se transformă într-un joc de-a șoarecele și pisica și într-un război de orgolii ale celor două personaje principale: șeful departamentului de investigații speciale – în rolul căruia joacă Gerard Butler și capul bandei de spărgători de bănci – în rolul căruia joacă Pablo Schreiber. Un război care nu se va termina bine pentru unul dintre ei, iar la momentul respectiv al filmului te vei aștepta că asta a fost tot… Surprizele regizorului Christian Gudegast nu se termină însă cu această scenă.

Nu îți mai povestesc multe, că ne apucă premiera filmului, așa că am să îți dau rapid 3 Motive pentru care să mergi să vezi “Frăția Hoților” (Den of Thieves) chiar în weekendul următor:

  • În primul rând, joacă Gerard Butler. Într-un rol care îl prinde super bine, al unui șef de department din Poliție, care gândește, respiră și se comportă precum infractorii. După ce o să îl vezi, o să îți dai seama că “bad cop-ul” pe care îl mai văzusei până acum în filme este o nimica toată. Surprinzător însă, după cum vei vedea în film… și băieții răi au o slăbiciune și chiar plâng, atunci când lucrurile ies din sfera lor de control.

gerard butler frăția hoților

  • Pentru scenariu. Am fost foarte surprins să văd că filmul nu este un clișeu – în care niște infractori pun la cale un jaf de mare amploare, li se prezintă planul și, la un moment dat, încep confruntările cu forțele de ordine. Nu, filmul ne lasă să descoperim pe parcurs care le este planul și abia la final aflăm cum au fost organizate lucrurile, de fapt. Crede-mă, ultimele minute din film te vor surprinde maaaxim!
  • Pentru Gerard Butler. Am mai zis asta? O mai repet, ce vină am eu dacă omul joacă un rol de zile mari? :).

După ce îl vezi, aștept feedback-ul tău într-un comentariu. Sunt chiar curios ce părere îți vei face. Enjoy it!

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

One thought on “3 Motive pentru care să mergi să vezi “Frăția Hoților” (Den of Thieves)

  1. Radu

    16 ianuarie 2018 at 10:51

    Iar ma faci sa merg la film..:)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*