Am fost la film singur și mi-a plăcut. Cam așa mă gândeam să scriu un mic articol, la ieșirea din sala de cinema, de după proiecția filmului “Clubul femeilor dezlănțuite”. Pe drum mi-am dat seama însă de profunzimea surprinzătoare a peliculei, care te face să treci de la o stare la alta în doar câteva secunde, așa că despre asta nu o să îți spun decât că… am fost singur la film, la invitația prietenelor de la Vertical Entertainment… și mi-a plăcut! 🙂
Trebuie să recunosc că, pe parcursul zilei, îmi tot căutasem motive să nu mai merg la avanpremiera ce a avut loc în Afi, la Cinema City. Văzusem trailerul, cu ceva timp în urmă. Simpatic, ce e drept… dar gândul nu îmi rămăsese decât la faptul că ce naște din 50 Shades of Grey este prost și o pierdere de vreme. Cărțile mi-au plăcut, dar filmele au fost o dezamăgire totală, de nici la capitolul “parodii” nu le-aș trece. Apoi, faptul că este un film despre niște doamne de vârsta a 3-a care în loc să joace Bridge se văd să își recomande diverse lecturi, ajungând astfel să își redescopere sexualitatea… complet demotivant pentru a merge la cinema.
Mi-am zis însă că trebuie să îi dau o șansă, dacă trailerul m-a făcut să zâmbesc. Și bine am făcut! Au fost printre puținele 2 ore din ultima perioadă de care m-am bucurat intens.
Filmul – Book Club – urmărește povestea a 4 femei, trecute de 60 de ani, care redescoperă bucuriile demult apuse ale vieții: fluturii din stomac – ai iubirilor pierdute și regăsite, ai căsniciilor ofilite, ai noilor iubiri și aventurile prin care trec pornind de la lecturarea trilogiei 50 Shades of Grey. Iar personajele principale – Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen, Mary Steenburgen și, nu în ultimul rând, Andy Garcia, își joacă rolurile cu o emoție aproape teatrală, de îți vine să aplauzi din când în când.
3 motive să vezi “Clubul femeilor dezlănțuite”?
Ar fi mai multe, dar nu vreau să mă apuc să îți povestesc tot filmul…
Primul motiv ar fi acela că este o lecție de viață. Este despre a nu ne subestima părinții și capacitatea lor de a se mai distra și simți bine, ba chiar despre a-i încuraja să facă asta, despre faptul că niciodată nu este prea târziu să plutești melancolic, cu gândurile pe un nor, despre frumusețea de a te (re)îndrăgosti, despre a ne trăi viața fără să avem regrete. Sau cel puțin să încercăm să facem asta.
Al doilea motiv este, mai ales, dedicat băieților: o să vedeți că femeile, indiferent de vârstă, pot fi mult mai perverse și dornice să își exprime dorințele și sexualitatea decât noi. Cel puțin în film așa este, dar bag mâna-n foc că și-n realitate e la fel :). Aștept să fiu contrazis pe această temă, mai jos, în comentarii. Promit că nu le șterg.
Al treilea motiv este pentru rolul lui Andy Garcia. Băi, omul a îmbătrânit super frumos, dacă aș fi femeie l-aș visa nopțile. Cum sunt însă “băiețel”, nu pot decât să admir rolul pe care îl face în vezi “Clubul femeilor dezlănțuite” – de cuceritor trecut de 50 de ani, galant, genul de bărbat care vorbește ușor în șoaptă, pentru a le face pe doamne să îi fie mai aproape, pentru a-l auzi. Și inspirat mereu să aibă cele mai bune replici. Rol care îl prinde super bine. Dar nu mă lua în seamă, la acest punct 3 sunt puțin cam subiectiv: Andy Garcia joacă rolul unui pilot de succes, cu o casă de vis, cu hangar și un avion construit de el.
În încheiere, zic să strecori și un mers la film în programul tău viitor, începând cu 25 mai (vineri), când “Clubul femeilor dezlănțuite” va rula în toate cinematografele pentru publicul larg. Aștept să îmi spui cum ți s-a părut.
Fix cum ai zis în articol! Și seamana bine cu un alt club pe care il cunosc bine.🤣