4 uleiuri aromaterapeutice care îți vor îmbunătăți dispoziția

Esenţele tari se ţin în sticluţe mici … de ulei.

Zilele de primăvară sunt un motiv în plus ca să ai grijă de sănătatea tenului. Iată de ce, pe lângă „aromaterapia” cu buchetele de flori dăruite de persoana dragă, uleiurile esenţiale nu trebuie să lipsească din casă, mai ales în această perioadă,  când pielea are nevoie, mai mult ca oricând, de hidratare şi răsfăţ. Pe lângă efectele benefice pe care le au în calitate de agenţi antibacterieni, uleiurile esenţiale au capacitatea de a reduce anxietatea, tensiunea nervoasă şi stresul. Îţi poţi recăpăta rapid echilibrul şi starea de bine cu doar câteva picături de uleiuri aromate puse în cadă. Îti propunem 4 uleiuri aromaterapeutice care îţi vor readuce buna-dispozitie şi te vor ajuta să vezi frumuseţea naturii cu alţi ochi.

  • Uleiul de lavandă

Este cel mai apreciat ulei esenţial din lume. Încă din antichitate, uleiul de lavandă, cu proprietăţile sale liniştitoare şi revigorante, era folosit ca aromatizant pentru baie.Pe lângă faptul că oferă un adevărat alint emoţional graţie mirosului său plăcut, proprietatile sale fungicide si antiseptice, grăbesc procesul de vindecare a rănilor. Uleiul de lavandă este folosit în cazul arsurilor, intepaturilor de insecte sau în cazul afecţiunilor pielii. În plus, 10-15 picături de ulei esenţial de lavandă în cada pot transforma obişnuitul ritual al îmbăierii într-un adevărat răsfăţ. Pielea devine mai catifelată, iar stresul şi nervozitatea vor dispărea instant.

  • Uleiul de cânepă

Cânepa este considerată una dintre plantele minune care ajută la menţinerea tinereţii şi stării de bine. Oferă o paletă largă de beneficii pentru sănătatea corpului şi a minţii, cum ar fi creşterea nivelului de energie, îmbunătăţirea circulaţiei sangvine, întărirea sistemului imunitar, dar şi reducerea stresului. Uleiul de cânepă, obţinut prin presarea la rece a seminţelor plantei este miraculos pentru sănătatea şi luminozitatea tenului prin furnizarea acizilor graşi, atât de necesari pentru a avea un aspect sănătos al pielii.  Pentru a vă bucura din plin de proprietăţile miraculoase ale uleiului de cânepă puneţi câteva picături în cada cu apă caldă (atenţie, nu fierbinte!). Procedura vă va hidrata şi regenera pielea, şi vă va induce o stare de calm şi răsfăţ.

  • Uleiul de arbore de ceai

Virtuţile incontestabile ale uleiului de arbore de ceai îl plasează în topul uleiurilor esenţiale pentru specialiştii în aromaterapie. Graţie proprietăţilor sale antiseptice, uleiul de arbore de ceai este folosit pentru o mai bună igienă orală, poate fi pus în pasta de dinţi sau in apa de gură. Uleiul  acţionează eficient împotriva infecţiilor bacteriene şi este cunoscut în întreaga lume drept tratamentul minune al acneei. Aplicat pe pielea acneică cu un tampon de vată, reduce vizibil coşurile încă de la prima folosire. Iar o piele curată şi sănătoasă este una dintre sursele tale de bună dispoziţie.

  • Ulei de trandafir

Un alt ulei esenţial de nepreţuit pentru arta aromaterapiei este uleiul de trandafir. Parfumul trandafirului cu multitudinea sa de esenţe induce starea de calm şi luptă eficient împotriva stărilor depresive. În aromaterapie este considerat uleiul esenţial care întăreşte speranţa şi-ţi oferă doza de pozitivism necesară întregii zile. Pentru un plus de strălucire a tenului îl poţi amesteca cu crema ta de faţă. Sau îl poţi folosi pe post de balsam de buze, ideal în sezonul rece.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*