5 sfaturi de bază atunci când pleci de acasă pe perioade lungi de timp

5 sfaturi de bază atunci când pleci de acasă pe perioade lungi de timp. Cu toții plecăm uneori pe perioade mai îndelungate de acasă. Fie că este vorba de un concediu prelungit bine meritat sau deplasare în scop de serviciu, întrebarea este aceeași: „Cum mă asigur că îmi las casa în siguranță?”. Ne dorim să ne întoarcem la același loc confortabil și călduros pe care îl numim „acasă”, care să nu cadă pradă hoților sau evenimentelor nefericite.

 5 sfaturi de bază atunci când pleci de acasă pe perioade lungi de timp 5 sfaturi de bază atunci când pleci de acasă pe perioade lungi de timp

Cu siguranță ți-ai văzut părinții verificând geamurile și instalațiile înainte de a pleca în vacanță, însă uneori nu este suficient. Așadar, îți prezint  5 sfaturi de bază atunci când pleci de acasă pe perioade lungi de timp:

  1. Verifică instalațiile și încuietorile

Decuplează echipamentele electrice de la alimentare. În funcție de perioada de timp, poți întrerupe total alimentarea cu electricitate, sau doar parțial, doar pentru anumite zone din casă.

Instalația de gaz trebuie și ea verificată, închisă sau redusă la un minim de funcționare, în funcție de anotimp și de recomandarea unui instalator.

Instalația de apă ar trebui închisă, pentru a evita situația neplăcută în care o țeavă este spartă și îți va inunda locuința.

  1. Închide ferestrele și ușile adiacente

Ferestrele și ușile adiacente „uitate descuiate” sunt principalele locuri prin care persoanele rău-voitoare pot pătrunde într-o locuință. Fii sigur că le-ai încuiat pe toate și verifică-le de câteva ori pentru a fi liniștit.

Așadar, asigură-te că toate încuietorile funcționează corespunzător și că pot fi încuiate. Pentru a te simți și mai în siguranță, poți apela la ajutorul specialiștilor unui magazin de feronerie pentru a verifica starea încuietorilor.

Închiderea geamurilor îți va oferi un plus de liniște și siguranță pentru că, în cazul de vreme severă nu vor permite pătrunderea ploii sau zăpezii în interior, putând astfel să afecteze podelele.

  1. Sistem de alarmă și siguranță

Majoritatea locuințelor au sisteme de alarmă sau diferiți senzori de fum sau mișcare. În cazul în care nu ai locuința protejată, instalează un sistem de alarmă și abonează-te la un serviciu de protecție și pază. Astfel, în momentul în care alarma va porni datorită unei încercări de intrare prin efracție, serviciul de pază și protecție va fi alertat și va sosi în câtva minute la locuința ta.

  1. Asigură-ți locuința

Deși este în vigoare o reglementare legislativă ce obligă toți deținătorii de locuințe să își asigure imobilele, acel tip de asigurare nu își oferă foarte multe garanții. În cazul unui furt sau a unui cutremur, bunurile cel mai probabil nu îți vor putea fi despăgubite.

De aceea cel mai sigur este să îți extinzi planul asigurării pentru a te simți mai confortabil în momentul în care pleci pe perioade mai îndelungate.

  1. Vechea metodă: un prieten sau o rudă

Adesea când plecăm pe perioade mai mari, rugăm un prieten sau o rudă care locuiește în apropriere să treacă din când în când să mai hrănească hamsterul sau să ude plantele în ghiveci.

Surprinzător, foarte multe persoane găsesc actul de a încredința cheie locuinței unei cunoștințe sau rude foarte confortabilă. Fie că este o persoană în care au încredere deplină sau o rudă apropiată, multe persoane apelează la această metodă. Așadar dacă ești acest tip de persoană, cu siguranță poți apela la această metodă.

Totodată un prieten te poate înștiința în cazul în care observă nereguli în locuință precum miros preponderent de gaze, umezeală și altele.

Cu siguranță să pleci de acasă pe perioade mai lungi și să îți lași casa de „izbeliște” nu este un sentiment liniștitor pentru nimeni. Așadar, asigură-te că ai luat toate măsurile necesare care îți oferă siguranța și confortul că locuința ta este în siguranță și că ai parcurs și aceste 5 sfaturi de bază atunci când pleci de acasă pe perioade lungi de timp. 

Vacanță reușită îți doresc!

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*