9 motive pentru care să te faci pilot

9 motive pentru care să te faci pilot. Am stat, m-am tot gândit la poezia zborului, la trăirile pe care le ai acolo sus la manșă, dar nu mi-a venit nimic artistic în minte în acest moment. Așa că următoarele rânduri vor fi destul de pragmatice:

1. Nimic nu se compară cu primul zbor solo

Primul minut în care te desprinzi de sol fără ajutorul și compania instructorului te face să realizezi că ești singurul care poate face ca „pasărea de fier” să fie readusă în siguranță pe pământ. Îți dai seama că ai o putere nemărginită, te simți regele văzduhului. Iar când vei reuși asta, îți vei da seama că ești unul dintre puținii care au avut această ocazie. Căci, comparativ la nivelul populației mondiale, puțini sunt cei care au aripi să zboare…

2. Înveți cum să iei cele mai corecte decizii

Ca pilot, trebuie să înțelegi situațiile și să iei cele mai bune decizii, bazându-te pe informațiile pe care le ai la dispoziție. Înțelegi, totodată, care îți sunt limitele și cum ți le poți depăși.

3. Zborul, ca destinație

Nu contează că zbori în jurul orașului în care este situat aerodromul ori în jurul lumii. Niciodată nu vei mai avea o asemenea perspectivă a locurilor!

4. Faci parte dintr-un club elitist

Nu este o afirmație „Tzop Gun”. Fără să fii infatuat, adevărul este că, în SUA de exemplu, 2% din populație are privilegiul de a deține o licență de pilot. Prin urmare, dacă vrei să ieși din mulțime, aceasta este o cale. Dar ține minte, că nu te îndreptățește să fii arogant, ulterior.

5. Lumea crede că ăsta ți-e jobul

… când tu doar îți urmezi pasiunea și nu privești activitatea de zbor ca pe un job.

6. Poți împărtăși fantezia zborului prietenilor și familiei

Nu poate fi nimic mai frumos decât să îți plimbi prietenii sau familia cu avionul și să le împărtășești activitatea-pasiune pe care o practici.

7. Te deconectează

Zborul este provocator. Când ai o zi proastă, o transformă într-una bună. Te deconectează complet.

8. Zborul va ajunge parte din tine. Va fi… tu

Pentru marea majoritate a piloților, zborul este un stil de viață, iar înaltul cerului a doua casă.

9. Acolo sus, ai parte de cele mai frumoase peisaje din lume

20160910_173507-01

Acestea sunt ale mele 9 motive pentru care să te faci pilot. Te-am făcut curios și vrei să vezi cum este acolo sus? Poți experimenta și tu trăirile pe care piloții le au la manșă, alături de un profesionist, oricând, pe Aerodromul Luica. Tot ce trebuie să faci este să îi contactezi pe pagina lor de Facebook și să stabiliți împreună prima sau următoarea ta aventură printre nori, la bordul unui modern VL-3, un fel de Porsche al avioanelor de agrement. 

Apoi, poate descoperi alte 9 motive pentru care să te faci pilot. Ale tale. 🙂

*sursă de inspirație

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*