A Dog’s Purpose. Filmul care transformă sala de cinema într-un roller coaster al emoțiilor și al învățăturilor

A Dog’s Purpose. Trebuie să îl vedeți! Dar înainte să intrați în sală, nu uitați următoarele: un șervețel, două pentru popcorn sau nachos și încă vreo 8, cel puțin, pentru lacrimi, dacă nu vreți să apelați la mâneca de la cămașă sau bluză…

Așa a început și seara noastră, a mea și a iubitei mele. Am anticipat cumva emoția pe care avea să ne-o transmită A Dog’s Purpose încă din trailer, așa că ne-am făcut provizii, nu doar de floricele…

Am petrecut 2 ore magice, în care am trecut printr-un roller coaster al emoțiilor. Am plâns, și în aceeași măsură am râs copios. Am trăit poveștile din film ca și cum am fi fost participanți, nu doar simpli spectatori. Ne-am regăsit pe noi înșine în relațiile pe care le-am avut și le avem cu animalele de companie. Căci filmul pe care l-am văzut nu a fost și nu este o simplă “peliculă”. Este viața noastră, a ta, a oricărui iubitor de animale de companie, în special de câini.

A Dog’s Purpose este un film văzut prin ochii și prin viețile pe care un câine le duce în căutarea adevăratului său scop. Pelicula începe cu o poveste desfășurată în copilăria și adolescența unui băiat și a partenerului său și se termină, după alte câteva vieți ale patrupedului, cu o reîntâlnire de-a dreptul magică. Chiar dacă aspectul reîncarnării este o fantezie (foarte bine gândită și regizată, din punctul meu de vedere), învățăturile pe care putem să le tragem după ce ieșim din sala de cinema, în schimb, sunt reale: nimic în viață nu este întâmplător; trebuie să trăim și să ne bucurăm de prezentul din viața noastră și să îi facem pe cei care ne sunt alături, prin acțiunile pe care le înteprindem, fericiți. Să îi ajutăm și să le facem existența mai frumoasă.

A Dog’s Purpose nu este, până la urmă, un film trist. Este un film de la care plecăm nerăbdători să ne luăm în brațe câinele/pisica/animalul de companie și să îl răsfățăm, întrebându-ne, totodată, ce este în mintea lui.

A Dog’s Purpose este un film care ne arată că, indiferent de destinație, importantă este călătoria și felul în care am ajuns acolo și mai ales ce am lăsat în urma noastră. Un film care oferă o nouă perspectivă de înțelegere a relației pe care o avem sau am avut-o cu un animal de companie.

Am plecat de la A Dog’s Purpose nu doar cu lecții de viață înțelese dintr-o altă perspectivă, ci și cu o întrebare apăsătoare în gând: Cum să nu iubești animalele? După ce veți merge la film, veți înțelege mai bine ce vreau să spun cu asta.

Și nu uitați: Nimic nu este întâmplător!

Ce vreau să spun cu asta? S-ar putea ca după să vreți să vă luați un câine, dacă nu aveți deja unul. 🙂


În România, A Dog’s Purpose, tradus “Câinele, adevăratul meu prieten”, este distribuit de Freeman Entertainment.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*