Cum să îți mai încarci bateriile lângă București, într-un mod inedit și cu buget restrâns

Cum să îți mai încarci bateriile lângă București, într-un mod inedit și cu buget restrâns?

O problemă comună a oamenilor din ziua de astăzi, ca să nu zic a corporatiștilor, că vă supărați pe mine, este monotonia. Nu mai pun la socoteală sedentarismul. Dar cu un hobby pentru care trebuie să călătorim sau pur și simplu să ieșim din mediul care ne înconjoară, ieșim și din rutina zilelor gri.

Ieșirea din rutină este benefică atât pentru psihicul nostru, cât și pentru trup. Rutina ne uzează, iar odihna activă are rolul de a readuce echilibrul fiziologic, metabolic și psiho-emoțional

În acest context, avem nevoie de activități recreative – care ne oferă scurte perioade de libertate. Cu ajutorul lor, avem posibilitatea să ne dezvoltăm funcții psihice și intelectuale diverse: creativitatea, imaginația, simțul ludic, acumularea de cunoștințe și deprinderi. De asemenea, recreerea ne ajută pe plan social – prin intrarea în contact cu alte persoane, dobândirea de noi prieteni și cunoscuți, în comunicare.

Totuși, de ce ne este atât de ușor să vorbim despre recreere, dar când vine vorba să punem în practică… nu o facem?

Timpul este o resursă neprețuită. Iar timpul liber, în viața noastră, a oamenilor cu joburi de la 9 la 17 sau 10 la 18, un element important, deloc de neglijat dacă vrem să avem mintea limpede în săptămâna de lucru ce va urma.  Din păcate, tocmai pentru că este o resursă neprețuită, este și limitat. Un weekend are doar două zile care, puse împreună, formează una singură. Doar ne trezim târziu, lenevim, facem puțină curățenie acasă, puține cumpărături… iar weekendul a și trecut.

avion ultrausorPrin urmare… ce să facem, în afară de o plimbare în parc, mai activ, inedit, în aer liber și cu un buget restrâns? Preferabil și în afara Bucureștiului, să simțim că “evadăm”? Dar suficient de aproape de Capitală astfel încât seara să ne întoarcem acasă…

Am descoperit eu, în weekendul ce tocmai a trecut, ce e de făcut pentru a ne încărca bateriile, în condițiile mai sus menționate: o plimbare cu avionul ultraușor, la Aerodromul Luica.

timp liber zbor

Am plecat din Prelungirea Ghencea la ora 11.30 și la 12.30 eram acolo. Fără să gonesc pe șosele ca un mic Titi Aur. În doar o oră, am ajuns nu foarte departe de Oltenița, într-un loc în care ai zice că nu ai ce face. Într-o zonă “moartă” din punct de vedere turistic, a României.

Doar o oră, da. Cu puțin ghinion, tot atâta făceam și dacă alegeam să merg în Herăstrău, la o plimbare în parc…

Cum mergi pe Șoseaua Olteniței, un drum destul de liber (aviz celor care iubesc condusul extraurban), după vreo 35 de kilometri, când ai crezit că te-ai îndepărtat suficient de Oraș, mai mergi puțin. Doar puțin, până ce ieși din Comuna Luica, după care faci stânga și… te rupi definitiv de civilizație, pe un drum de câmp, lung de vreo 3 kilometri. Nu îți face griji, drumul nu este atât de rău pe cât îți imaginezi în acest moment că este. Adică… eu am un Matiz și am mers liniștit cu 30-40 de kilometri pe oră pe acolo. Iar mașina poate fi utilizată în continuare…

În fine…

După ce treci de această porțiune, ca de nicăieri, ca o oază în mijlocul deșertului, răsare Aerodromul Luica. O oază a liniștii și a delectării, într-un deșert urban al monotoniei.

aerodrom luica
foto: Marian Ionescu / mariciu.ro

Aici poți experimenta zborul cu un avion ultraușor, un VL-3 Evolution mai exact, un fel de Porsche al aeronavelor ultraușoare și de agrement.

avion ultrausor aerodrom luica

Ceea ce am făcut și eu: am fost co-pilot, într-o aventură aviatică, pe deasupra împrejurimilor Bucureștiului. Am văzut Dunărea și am admirat Delta Neajlovului (aflată la 15 minute de zbor, dus-întors, de aerodrom). Am văzut țărani arând cu tractoarele câmpurile patriei. Preț de 30 de minute, m-am deconectat complet și m-am încărcat de energie.

zbor cu avionul ultrausor

Plănuiesc să mai vizitez Aerodromul de la Luica. Este locul perfect în care poți ieși din rutina zilnică și din zona de confort. Vei întâlni oameni pasionați, care îți vor răspunde la toate curiozitățile legate de zbor, aviație, avioane. Aici, ai ocazia să petreci momente unice, la costul unei ieșiri banale, în oraș, la un film și o pizza.

wp-image-713545698jpg.jpg

Unde mai pui că poți dărui și altora această experiență, a zborului cu un avion ultraușor, din postura de co-pilot…

mihai apostol

În plus, în cazul cuplurilor în care el este pasionat de aventură iar ea este iubitoare de natură și de animale și clar nu se riscă să experimenteze o aventură printre nori, există o activitate și pentru aceasta: în apropiere de aerodrom se află un centru de echitație – NanaFarm, unde poate ieși din rutină… la sol.

wp-image-118423574jpg.jpg

Dacă ți-am stârnit curiozitatea, poți lua legătura cu Mihai, cel care se ocupă de Aerodromul Luica chiar pe pagina sa de Facebook, și să puneți la cale prima ta aventură aviatică.


Enjoy! Aștept să îmi spui cum a fost! ATENȚIE ÎNSĂ (vreau să fiu sincer cu tine și să îți spun și riscurile la care te expui): s-ar putea să îți placă!

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*