Adidas transformă plasticul din oceane într-un milion de adidași

Adidas transformă plasticul din oceane într-un milion de adidași, acesta fiind, conform spuselor reprezenților companiei, începutul sfârșitului pentru deșeurile de plastic din oceanele lumii. Statisticile spun că la fiecare minut, un camion de deșeuri de plastic ajunge în oceanele lumii. Plastic care nu dispare, nu se evaporă, ci omoară viața marină. Peștii mănâncă gunoiul, noi prindem și mâncăm peștii. Astfel, ajungem să ne mâncăm propriul gunoi.

În 2015, când cei de la Adidas au făcut un parteneriat cu o organizație care are ca scop protejarea mediului Oceanic, au fost creați, într-o serie limitată, adidași realizați din plasele pescărești ilegale dar și din deșeurile de plastic care plutesc pe ape. Proiectul s-a bucurat de un real succes, fapt pentru care, în 2017, Adidas plănuiesc să îl reediteze, la o scară mai mare. Vor realiza un milion de încălțări din plastic reciclat.

Mă bucur să văd că s-a găsit o utilizare deșeurilor care otrăvesc oceanele lumii și că cineva se gândește cum să facă profit… până la urmă din gunoaie, dând astfel și o mână de ajutor biodiversității. Iar acest proiect nu este singurul în care compania producătoare de echipamente sportive investește pentru a face din lumea aceasta una mai bună.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*