Aeromania 2017. Detalii despre a 11-a ediție a celui mai mare miting aviatic privat din România

Aeromania 2017, eveniment de referință de pe litoralul românesc, va avea loc sâmbătă 19 august cu, după cum spun organizatorii, “obişnuita zi de rezervă meteorologică” – duminică, 20 august.

Aeromania 2017 miting aviatic

Îmi aduc aminte de entuziasmul cu care am fost prima oară la Aeromania acum niște ani, la terminarea liceului. Cred că era a 2-a sau a 3-a ediție a evenimentului acum considerat a fi cel mai mare miting aviatic privat din România. Am fost atât de încântat de faptul că sunt acolo, încât nici nu m-am agitat să ajung la plajă, “să văd și eu marea, ca tot omul”, cum m-a apostrofat mama când am ajuns acasă, auzind că am stat doar printre avioane.

Acum Aeromania se află la a 11-a ediție, moment care marchează și 50 de ani de existență ai Aeroportului gazdă – Tuzla, acum al doilea aeroport ca mărime din țară (după numărul de mișcări de aeronave).


Citește și: Evenimente aviatice 2017 România


 

“Aeromania 2017 este, pe lângă un miting aviatic, şi un tribut adus legendarilor piloţi AVIASAN – vârful de lance al aviaţiei sanitare româneşti. Cu 50 de ani în urmă, aceștia nu doar că făceau prima misiune de zbor de pe Tuzla, ci realizau și acţiuni de salvare ce cu greu îşi găsesc corespondent în prezent, cu toată evoluția tehnologică”, explică Adrian Vasilache, directorul general Regional Air Services.

Aeromania 2017 va fi un show complex. Miting aviatic pe cer, completat de spectacol la sol: concerte live, standuri de aviaţie, expoziţii de maşini de epocă, de fotografie, concursuri, food court, spaţii de joacă pentru copii şi multe alte surprize pe care publicul le va descoperi la fața locului.


Trebuie să citești: Regulile mersului la un show aerian


Din program fac parte nelipsiții Jurgis Kairys, Iacării Acrobaţi, Aeroclubul României cu: Hawks of Romania, Blue Wings și White Wings. Acestora li se vor alătura cei de la Forțele Aeriene Române.

În mod cert nu ai șanse să te plictisești la Aeromania 2017, după cum afirmă Cristina Mithievici, event manager:

“Să propunem ceva nou este un obiectiv asumat pentru fiecare ediţie în parte, generat de intenţia de a face experienţa celor care vin aici mai frumoasă şi mai interesantă. Sunt şi îmbunătăţiri pe care le facem ca urmare a comunicării active cu publicul nostru atât la eveniment, cât şi pe pagina noastră de Facebook. Anul acesta, majoritatea noutăţilor se leagă de împlinirea a 50 de ani de existenţă a aeroportului. Aeromania 2017 are ca tematică jubileul. Va fi o sărbătoare pentru tineret, dar şi pentru veteranii aviaţiei”.

Programul va fi similar celor din anii anteriori – 15.00 – 22.30, accesul publicului larg fiind în continuare gratuit. Totodată, pot fi achiziționate și bilete vip sau bilete vip+zbor pe deasupra litoralului. 


Citește și articolele despre Bucharest International Airshow 2017


 

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

One thought on “Aeromania 2017. Detalii despre a 11-a ediție a celui mai mare miting aviatic privat din România

  1. Ursache Constantin

    16 august 2017 at 18:37

    Ar fi bine sa se faca tur de pista sau altfel de zboruri cu planorul, contracost

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*