Aeroportul Băneasa se redeschide pentru Aviația Comercială

Aeroportul Băneasa se redeschide pentru Aviația Comercială, după 5 ani de inactivitate pentru cursele companiilor aeriene. În martie 2012, acesta își închidea luminile balizajelor pentru companiile aeriene low cost care operau pe el. Se întâmpla din cauza deranjului cauzat de poluarea fonică zecilor de vile şi de blocuri construite în vecinătate.

Acum, conducerea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti ia în calcul redeschiderea lui. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a explicat recent presei că aeroportului  Internaţional Aurel Vlaicu din Băneasa se poate redeschide chiar la finele lui 2017, dar numai după ce trece printr-un program de modernizare.

“Dacă anul acesta conducerea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti demarează lucrările de modernizare şi extindere a aeroportului Internaţional Aurel Vlaicu din Băneasa, la sfârşitul anului viitor se poate redeschide traficul. Este nevoie de reabilitarea şi modenizarea clădirilor aeroportului Internaţional Aurel Vlaicu din Băneasa”, a explicat Răzvan Cuc.


Pe Aeroportul Băneasa se desfășoară și cel mai mare miting aviatic al României, Bucharest International Airshow. Citește aici ultimele noutăți despre el.


Capacitatea maximă a Aeroportului Otopeni va fi atinsă în curând. Va fi nevoie de încă un aeroport care să deservească Bucureștiul, așa că Aeroportul Băneasa se redeschide pentru Aviația Comercială

„Faptul că Aeroportul Băneasa se redeschide reprezintă mai mult decât o posibilă soluţie. Lucrăm deja la operaţionalizarea aeroportului pentru zboruri comerciale de linie şi de tip charter. Terminalul de la Băneasa a fost consolidat şi restaurat în exterior. Spun restaurat deoarece el a fost catalogat ca monument istoric. Licitaţia pentru proiectare este în curs, sperăm să finalizăm lucrările anul viitor şi să fie reintrodus în exploatarea comercială pentru linie şi charter”, explică Liviu Radu, Director General al CNAB.

CNAB nu a stabilit încă tipul de operatori aerieni care vor desfăşura activităţi pe acest aeroport (tradiţionali sau low-cost) şi nici numărul exact de pasageri ce vor putea fi acomodaţi.

„După ce Aeroportul Băneasa se redeschide, estimăm între un milion şi un milion şi jumătate de pasageri pentru acest aeroport. Este însă doar o estimare, deocamdată.” În ceea ce priveşte dezvoltările imobiliare din preajma aeroportului, acestea vor juca un rol în ceea ce înseamnă constrângeri de operare, respectiv o limitare a funcţionării între anumite ore şi pentru anumite tipuri de aeronave, a mai spus Liviu Radu.

Foto: bucurestifm.ro

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*