Aeroportul viitorului are o pistă fără sfârșit. Conceptul care o să schimbe traficul aerian

Aeroportul viitorului are o pistă fără sfârșit. Actualele proceduri aeroportuare nu se află în întâmpinarea creșterii tot mai mari a traficului aerian. Aceasta poate fi susținută doar cu noi proceduri și cu o “revoluție” în infrastructură.

aeroportul viitorului

Pista fără sfârșit, sau aeroportul circular, este un concept prezentat de curând publicului, care poate susține creșterea numărului de mișcări de aeronave. Mai mult, pasagerii se vor simți mai safe, datorită faptului că avioanele vor putea decola și ateriza întotdeauna cu vânt de față. Iar avantajele nu s-ar opri aici.

Despre cum funcționează aeroportul viitorului, în clipul următor, sau pe website-ul celor care s-au gândit la asta.

Ce părere au piloții despre acest concept?

Andrei Prie:

Irealizabil. Viteza de touchdown ar trebui să fie mai mare decât cea normală. Polara vitezelor e alta în viraj decât în linie dreaptă. Avionul s-ar angaja pe o aripă la o viteză mai mare decât cea la orizontală. Asta înseamnă tren de aterizare diferit proiectat pentru toate avioanele. Mai mult, cu pista înclinată avionul nu va avea niciodată vântul din față, ci va fi supus întotdeauna rotorilor din spatele pantei, care vor creea turbulente fatale!! Mai mult, cu materialul din pista circulară se pot face 3 piste de lungimea diametrului pistei circulare conform formulei circumferența=pi*diametru. Ideea are doar valoare artistică.

 

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*