Am aflat unde se duc avioanele când nu mai zboară

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă cu avioanele „casate”? Ei bine, explorând cu ajutorul lui Google Maps, care se tot updatează cu imagini de înaltă rezoluție, am descoperit, în detaliu, cel mai mare cimitir de avioane din lume.

Locul, situat în plin deșert, are o suprafață de circa 2.600 de acri, adică vreo 1.300 de terenuri de fotbal. Acesta găzduiește generații întregi de avioane militare sau componente d-ale lor. Circa 4.200 de aeronave i-ar putea spune „acasă”.

‘The Boneyard’ este situat în incinta Davis–Monthan Air Force Base. Motivul pentru care a fost ales deșertul pentru conservarea aeronavelor este clima, lipsită de precipitații. Datorită solului tare nu au fost necesare nici investiții în platforme de beton pe care să fie parcare epavele aparatelor de zbor. În plus, multe dintre ele au fost vopsite în alb, pentru a respinge căldura soarelui.

Motivul pentru care sunt atent păstrate este pur economic: Guvernul Statelor Unite comercializează piesele funcționale ale aparatelor sau le refolosește pentru aeronavele proprii.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*