Airbus Helicopters vor să înnoiască flota de elicoptere a României. De acest lucru ar depinde și dezvoltarea IAR Brașov

IAR Brașov Airbus Ghimbav H215M

O vorbă de duh spune că “You’ve gotta spend money, to make money”. Aceasta poate fi exemplificată foarte bine prin colaborarea dintre Airbus – și România, prin IAR Brașov, care au semnat un nou acord general de cooperare. Francezii vor ca fabrica dezvoltată în Transilvania să devină principalul furnizor al elicopterului multirol H215M (foto – prim plan), în întreaga lume. Acest lucru depinde însă și de un potențial contract pentru înlocuirea flotei de elicoptere Puma ale Armatei.

Airbus Helicopters va construi primul aparat la noua fabrică de elicoptere de la Ghimbav, inaugurată anul trecut, cel mai devreme la finalul anului viitor, dacă obține suficient de repede numărul de comenzi necesar pentru lansarea producției. Grupul francez vizează, în special, un contract pentru înlocuirea flotei de elicoptere Puma ale armatei.

“Nu este o condiție, nu lucrăm în felul acesta. Totuși, este foarte important ca România să cumpere (elicoptere).  Acest lucru va avea un impact asupra momentului în care vom lansa complet proiectul nostru. Avem oportunitatea de a începe un nou ciclu, un ciclu cu adevărat industrial, în jurul modelului H215. Ambiția noastră nu este numai de a produce elicoptere în România pentru România. Ambiția noastră este ca România să devină un centru de excelență pentru H215 și să exporte acest model în întreaga lume”, au precizat reprezentanții companiei franceze.

 Așa arată elicopterul care va fi construit la IAR Brașov: 

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*