Când istoria se face înțeleasă prin tehnologie și joacă. Atelier de printare 3D inedit, la Muzeul Național de Istorie a României

Muzeul Național de Istorie a României continuă seria evenimentelor dedicate comemorării participării României la Primul Război Mondial, printr-un atelier de printare 3D. Atelierul este conex expoziției temporare „România în Marele Război”, despre care vă povesteam acum ceva timp.

printare 3D MNIR

Acesta este dedicat nu doar copiilor pasionați de Istorie, ci și adulților curioși, însetați de cunoaștere și de nou.

Sâmbătă, 3 iunie 2017, în intervalul orar 12:00-16:00, MNIR, împreună cu cei de la Micro 3D Techlab (Printare 3D Bucuresti), vă invită la un atelier inedit, în cadrul căruia va avea loc o printare 3D a unei medalii reprezentative din patrimoniul muzeului: „Crucea Comemorativă a Războiului 1916-1918”.

În deschiderea atelierului, specialiștii muzeului vor prezenta un scurt istoric al distincției, timp în care aceasta va putea fi admirată alături de brevete și fotografii ale celor cărora li s-a conferit medalia. Decorația, inspirată de distincțiile similare franceze și belgiene, a fost instituită în vara anului 1918 pentru a-i răsplăti pe militarii și pe civilii participanți la Marele Război.

Crucea Comemorativă a Războiului 1916-1918
Căpitan decorat cu “Crucea Comemorativă a Războiului 1916-1918”.

Mai multe detalii despre atelier, pe pagina evenimentului.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*