Avion din Al Doilea Război Mondial descoperit cu rămășițele pilotului, de către un copil de 14 ani

Avion din Al Doilea Război Mondial descoperit cu rămășițele pilotului, de către un copil de 14 ani, în timp ce își făcea temele la Istorie.

Cei de la CNN au publicat recent întâmplarea trăită de Daniel Kristiansen și tatăl său, care au descoperit rămășițele unui avion din Al Doilea Război Mondial, alături de osemintele pilotului.  Ulterior, specialiștii care au analizat bucățile de aeronavă au dedus că acestea ar aparține unui Messerschmitt prăbușit în 1944.

Tânărul elev și tatăl său ieșiseră cu un detector de metale prin câmpurile de pe lângă casă, din Birkelse, în Nordul Danemarcei. Sperau să descopere niște metale vechi, pe care acesta să le ducă la următorul curs de istorie. Au avut însă norocul să dea peste o adevărată “comoară”.

Reprezentanții Muzeului de Istorie din Northan Jutland cred că vor putea să îl identifice pe cel care s-a aflat la manșa avionului, întrucât printre rămășițe se aflau și acte și alte hârtii, pe care acum le analizează. Ei speră că, dacă vor reuși să facă acest lucru, să dea apoi de urmașii pilotului care să îl inmormânteze cum se cuvine.

Eu cred că puștiul ar merita 10 la Istorie până la terminarea Liceului. Ești de acord cu mine?

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*