De văzut, la #BIAS2017: Dornier Alpha Jets

Dornier Alpha Jets de la Flying Bulls vor veni pentru prima oară în România, cu ocazia #BIAS2017. Mitingul aviatic va avea loc pe 22 iulie, pe Aeroportul Băneasa.

Pe lângă ele, echipa zburătoare de la RedBull va mai aduce, tot în premieră, un LOCKHEED P-38 „LIGHTNING”, dar și deja-cunoscutele B-25J „MITCHELL” și F4U-4 „CORSAIR”.

Despre Dornier Alpha Jets care vor veni în România pot să vă spun că sunt primele astfel de avioane din lume demilitarizate și folosite în scopuri civile.

Dornier Alpha Jets

Rodul unei colaborări Franco-Germane, Dornier Alpha Jets sunt, la bază, avioane de școală și de antrenament pentru piloții de vânătoare. Ele au fost și încă sunt utilizate de multe forțe aeriene, precum cele ale Portugaliei, ale Egiptului, ale Marocului, sau ale țărilor Africane.


Vezi și alte știri despre Bucharest International Airshow 2017


Datorită calităților tehnice excepționale pe care le au și a fiabilității dovedite, Dornier Alpha Jets sunt încă folosite la scară largă, atât pentru școlarizarea piloților, cât și pentru pregătirea lor în lupte aeriene ori realizarea unor demonstrații aeriene, ale unor echipe precum Flying Bulls sau Patrouille de France.

Câteva date tehnice pentru Dornier Alpha Jets:

Viteză de croazieră: 555 km/h

Viteză Maximă: 1.000 km/h (0.85 Mach)

Înălțime maximă de zbor: 14.600 metri altitudine

Autonomie de zbor: 2h30 min sau 1.950 de kilometri

foto: flyingbulls

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*