Boeing 747 KLM a aterizat pentru ultima oară pe Sint Maarten

Boeing 747 KLM a aterizat pentru ultima oară pe Sint Maarten, încheind un capitol din istoria aviației comerciale, intitulat “Cea mai spectaculoasă aterizare a unui avion al unei companii aeriene”.

Din 1990, Boeing 747 KLM a efectuat curse periodice către insula caraibeană, cu aterizare pe aeroportul Princess Juliana International Airport.

Acest traseu a dat posibilitatea dezvoltării unui nou tip de turism, al aero-spottingului căci, la Sint Maarten, aeronavele comerciale aterizează trecând cu roțile trenului de aterizare pe deasupra celor care stau la plajă, la câțiva metri înălțime față de ei. Iar Boeing 747 KLM a fost una dintre imaginile monumentale, prin grandoarea aeronavei, dar și prin schema de vopsire, în contrast cu apa, plaja, norii și cu cerul.

Începând cu data de 28 octombrie, după 26 de ani de zbor pe această rută, Boeing 747 KLM a aterizat pentru ultima oară pe aeroportul din Sint Maarten, în cadrul unei ceremonii care nu va fi uitată prea curând de pasionații de aviație, dar și de către turiștii care au asistat la ea.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*