Bucharest International Airshow 2017

Bucharest International Airshow 2017, a 9-a ediție a celui mai mare miting aviatic din România va avea loc pe Aeroportul Băneasa (Aurel Vlaicu), pe 22 iulie. Ora de începere va fi ora 10 dimineața și se va termina târziu, după ora 21:00, când tradiționalul foc de artificii va fi vizibil. Va reuni, ca de obicei, așii Aviației Militare, Civile, Comerciale.


Trebuie să citești: Regulile mersului la un show aerian


Bucharest International Airshow 2017


Consultă programul oficial BIAS 2017


 
Organizatorii promit o ediție zgomotoasă și cu multe surprize! Invitați speciali din acest an sunt:
 
 • Forțele Aeriene ale Turciei, care vor participa cu echipa de acrobație ”SOLOTURK”. Aceasta va face demonstrații de înaltă performanță cu aeronava F 16 Fighting Falcon, aeronave de luptă utilizate pentru întreg spectrul de operațiuni aeriene.
 • Forțele Aeriene ale Poloniei, care vor evolua, în premieră, cu MiG 29 Fulcrum și F 16 Fighting Falcon, aeronave de luptă concepute pentru impunerea superiorității aeriene în zonele de conflict.
 • Forțele Aeriene ale Ungariei, care evoluează cu Saab Jas 39 Gripen, aeronave moderne de vânătoare multirol, utilizate pentru toate operațiunile aeriene militare: atac la sol, lupte aeriene, recunoaștere etc.
 • Forțele Aeriene ale SUA, care vor participa cu F 15 ”Eagle”, aflate în dotarea Gărzii Naționale a Statelor Unite. Aceste sunt aeronave de luptă tactică, destinate penetrării spațiului aerian inamic, pentru obținerea superiorității aeriene. Avioanele F 15 vor fi expuse în display, pe aeroport.
 • Forțele Aeriene ale Greciei, care vor participa cu Mirage 2000, avion de vânătoare francez, destinat misiunilor de luptă aeriană, atac la sol, recunoaștere etc. Aeronava Mirage 2000 va fi expusă la sol, sâmbătă, la BIAS 2017.
 • Forțele Aeriene ale Marii Britanii, care vor participa cu aronava de luptă Eurofighter Typhoon, faimos avion de forță, proiectat să asigure supremația aeriană. Aeronava va fi expusă la sol.
 • Forțele Aeriene ale Germaniei, care vor participa cu Eurofighter Typhoon și Tornado, avioane de luptă utilizate pentru toate operațiunile aeriene de atac, luptă, recunoaștere, etc. Aeronavele vor fi expuse pe aeroport, pentru public.
 • Aeronava Airborne Warning and Control System (AWACS), aflată sub comanda NATOAvionulBoeing E-3A Sentry AWACS va fi expus pe Aeroportul Băneasa și face parte din sistemul Alianței Nord Atlantice de avertizare timpurie. Aeronavele AWACS implică personal multinațional, între care se află și militari români.
 
Forţele Aeriene Române se remarcă la Bucharest International Airshow 2017 cu o participare de excepție, care se distinge printr-o serie de evoluții în premieră absolută pentru România. Marcând prezența extraordinară a piloților militari români, ediția din acest an a Bucharest International Air Show este dedicată intrării în dotarea Forțelor Aeriene Române a aeronavelor F-16 Fighting Falcon. Astfel, spectatorii vor avea șansa de a admira evoluțiile spectaculoase ale profesioniştilor din elita Forţelor Aeriene Române, care vor realiza adevărate demonstrații artistice de forță supersonică la manşa aeronavelor F-16 Fighting Falcon,
 
De asemenea, așii manșei din cadrul Forțelor Aeriene Române vor evolua cu aeronave MIG 21 Lancer, IAR 99 Șoim, IAR 316 B, IAK 52, IAR 330 PUMA, C 130 Hercules, și C 27 Spartan. Spectatorii vor putea urmări, de asemenea, şi exerciţiile de poliţie aeriană şi de sprijin pentru desant aerian, executate de Forţele Aeriene Române.
 
Forțele Aeriene Române vor expune pentru public, pe Aeroportul Băneasa, aeronave MiG 21 LanceR, IAR 99 Șoim, C-27J Spartan, un radar de joasă și medie altitudine TPS-79R și un sistem de lansare a rachetelor sol-aer HAWK.
 
Spectacolul aerian este garantat de prezența așilor Aeroclubului României – Hawks of RomaniaThe Pelicans,White Wings, alături de paraşutiştii formaţiei Blue Wings, care vor desfășura în aer drapelul tricolor, de 400 mp.
 
Artiştii zborului acrobatic, austriecii de la Flying Bulls, vor evolua cu 5 aeronave unice: B 25 Mitchell, T 28 Trojan, Vought F4U Corsair și două Dornier Alpha Jets.
 
La Bucharest International Airshow 2017 participă și pilotul lituanian Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobaţie aeriană.
 
De asemenea, spectatorii îl vor vedea și pe celebrul Zoltan Veres, inclus încă din 1995 în lista celor mai buni piloți din lume.
 
Pe parcursul evenimentului evoluează celebrii Iacări Acrobați, unici pentru spectacolele lor aeriene care includ efecte pirotehnice, muzică și lumini.
 
La Bucharest International Airshow 2017 publicul va putea admira exercițiile executate cu măiestrie și siguranță de piloți ai companiei naționale de transport aerian, TAROM.
 
Printre participanți se numără, de asemenea, nume consacrate din elita aviației românești, din cadrul Școlii Superioare de Aviație Civilă.
 
Începând de vineri dimineața, pe Aeroportul Băneasa se deschide pentru public cea de-a patra ediţie aexpoziţie de aviaţie generală – General Aviation Exhibition, unde producători și proprietari de aeronave, precum și furnizori de servicii de aviație generală expun zeci de aeronave civile, de la avioane ultrauşoare, până la business jet-uri.
 
Informații pentru public:
Intrarea publicului la Bucharest International Airshow 2017 este liberă. Accesul publicului se face prin Romaero. Nu se asigură parcare!
 
Recomandăm să utilizaţi mijloacele de transport în comun (liniile RATB 112, 131, 148, 149, 205, 261, 301, 304, 335, 605, precum şi liniile RATB expres 780, 783).

See you there! La Bucharest International Airshow 2017, cum unde?!


Uite cum a fost la BIAS 2017. Galerie foto SENZAȚIONALĂVezi și alte știri despre Bucharest International Airshow 2017


Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

One thought on “Bucharest International Airshow 2017

 1. sandman

  8 iulie 2017 at 8:21

  Site-ul BIAS 2017 e picat. 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*