Bucharest International Airshow (BIAS) 2016. Forță, Putere și Viteză

 

Au mai rămas câteva zile până la o nouă ediție a ceea ce s-ar putea numi „cel mai mare miting al aviației generale din România”. BIAS 2016 va fi o adevărată lecție de istorie a aviației pentru public. Cei prezenți vor putea admira evoluțiile aeronavelor – de la veterane ale Celui De-al Doilea Război Mondial, până la cele mai moderne.

Dacă în 2009, anul primei ediții, publicul era delectat cu câteva evoluții, de-a lungul timpului BIAS s-a dezvoltat asemeni oricărui brand respectabil. Acesta a reușit să aducă, în ochii publicului, an de an, diverse formații de acrobație, de la Frecce Tricolori, Turkish Stars, Flying Bulls și mulți alții.

Dacă am compara începuturile din 2009 cu 2016, la ediția de anul acesta vor fi implicate peste 120 de aeronave și peste 1000 de militari și civili, la care se adaugă peste 2.000 militari pe 5 baze ale Forțelor Aeriene care vor oferi suportul tehnic logistic, administrativ și de securitate necesar aeronavelor și piloților pentru buna desfășurare a evenimentului.

Tema ediției din acest an este dată de împlinirea a 110 ani de la primul zbor al lui Traian Vuia și 100 de ani de la înființarea aviației de vânătoare. Astfel, cuvintele caracteristice pentru acest show nu pot fi decât: FORȚĂ, PUTERE și VITEZĂ, alături de valorile de bază ale Forțelor Aeriene: Integritate, Devotament, Tenacitate.

În premieră pentru BIAS, la invitația Forțelor Aeriene Române, cinci forțe aeriene europene, Bulgaria, Cehia, Grecia, Spania, SUA și Ucraina, vor participa la expoziția statică dar și în demonstrații aeriene.

Spre deosebire de alți ani, programul BIAS 2016 este continuu: Evoluțiile aeriene vor începe de dimineața la ora 09.00 și vor continua până seara târziu, încheindu-se după ora 21:00 cu un show de noapte spectaculos.

Programul detaliat al evenimentului:

program-bias

See you there!

 

 

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*