Iarna 2016. Cea mai grea iarnă ‹de când ne știm› este o minciună mediatică. Uite de ce

Iarna 2016. Nu cred că ți-a scăpat știrea conform căreia ne așteaptă o iarnă groaznică, cea mai grea iarnă din ultimii 100 de ani și alte titluri și metafore spectaculoase. Probabil că te-ai și panicat puțin și ai început să cauți prin ofertele magazinelor o geacă mai groasă de iarnă, niște bocanci mai serioși și toate accesoriile de rigoare.

Ai uitat însă că același lucru se spunea, tot în perioada aceasta, și anul trecut. Și acum doi ani. Și acum trei ani. Cea mai grea iarnă ‹de când ne știm› este o minciună mediatică. Uite de ce:

Povestea cu ‹cea mai grea iarnă› este vehiculată de vreo patru ani încoace și a pornit, de fiecare dată, de la știrea publicată de rușii de la Sputniknews care îl citează pe același meteorolog – Dominik Jung. Așa că nu, iarna 2016 nu va fi una groaznică, cum se spune.

Dominik Jung dezminte vorbele care i-au fost imputate: “Eu nu am anunțat niciodată că va fi o astfel de iarnă, nici în 2013, nici astăzi. În urmă cu ceva ani, într-un articol, meteorologi ruși afirmau că vom avea cea mai grea iarnă din ultimii 100 de ani și eram eu citat, deși n-am fost niciodată intervievat. Eu am vorbit într-un articol despre tendințele climatice, nu am făcut nicio previziune. Am spus că iarna ar putea fi mai rece decât e în mod normal, dar mi-au luat cuvintele și au anunțat că va fi cel mai frig din ultimul secol. Nimeni nu poate spune așa ceva, e imposibil. Dar între timp eu am devenit specialistul care susține așa ceva și așa merge mai departe de ani de zile”.

În altă ordine de idei, cu toate că este prematur pentru astfel de previziuni, cei de la Accuweather au făcut publică o prognoză despre cum va fi iarna 2016 pe bătrânul continent:

iarna 2016

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

One thought on “Iarna 2016. Cea mai grea iarnă ‹de când ne știm› este o minciună mediatică. Uite de ce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*