Cea mai lungă cursă aeriană din prezent. Qatar Airways și pagina lor din istoria Aviației Comerciale

Cea mai lungă cursă aeriană din prezent a fost deschisă recent de cei de la Qatar, prin zborul Doha – Auckland (Noua Zeelandă). 9.032 mile (14.535 de kilometri) pe fiecare direcție. Titlul este însă disputat și de cei de la Air India, care spun că ei operează cea mai lungă cursă aeriană, pe ruta Delhi – San Francisco. Avioanele lor zboară pe distanțe de 9.300 de mile, deviind de la traiectul direct dintre cele două orașe, de doar 7.700 de mile. Dar pentru că distanța în linie dreaptă contează în atribuirea “câștigătorului”, Air India obține “doar” locul 2. Pentru moment.

Zborul celor de la Qatar a durat 16 ore și 20 de minute și a fost operat cu un Boeing 777-200ER configurat în 42 de locuri la Business și 217 la Economy.  Este considerat a fi cea mai lungă cursă aeriană a momentului, căci o depășește pe precedenta – Dallas – Sydney.

cea mai lungă cursă aeriană

Cu toate acestea, niciuna dintre cele două nu se poate mândri cu titlul absolut. Până acum câțiva ani, cea mai lungă cursă aeriană era reprezentată de ruta Newark – Singapore. A fost oprită însă, dar există zvonuri că va fi reluată, din 2018.

Totodată, cei de la Qantas plănuiesc și ei deschiderea unui zbor pe ruta Perth – Londra, care este cu câteva mile mai scurt decât actualul de la Qatar.

Competiția pentru ‹ cea mai lungă cursă aeriană › continuă. De fapt, nu se va sfârși probabil niciodată.


*Te temi de zborurile lungi? Te pot ajuta. Click să afli cum.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*