Cele mai solicitate cursuri de dezvoltare personală în 2017

Cele mai solicitate cursuri de dezvoltare personală în 2017. Dezvoltarea personală nu este o cale foarte simplă. Acest concept include o mulțime de activități extrem de variate, care au scopul de a face din tine un om mai bun, indiferent dacă este vorba de mișcare, sport, lectura cărților, socializare, dragoste, comunicare, creativitate sau orice alt aspect cu care se întâlnește un om în viața sa.

Dezvoltarea personală poate fi făcută pe cont propriu, în intimitatea propriei case, citind sau exersându-ți puterea gândului, de exemplu. Totuși, există și alte căi de dezvoltare. Aceasta poate fi făcută în grup, participând la tot felul de traininguri, workshopuri sau diverse evenimente, care își propun să-ți ofere informații de valoare din diferite domenii, oferindu-ți posibilitatea să evoluezi.

Astăzi te voi pune la curent cu ultimele tendințe în ceea ce ține de creșterea ta ca personalitate și îți voi spune care sunt Cele mai solicitate cursuri de dezvoltare personală în 2017:

 1. Zona de confort – fenomenul care îți oprește evoluția

zona de confort

În 2017, unul dintre cele mai solicitate cursuri pentru dezvoltarea personală este cel care îi învață pe oameni cum să iasă din zona de confort. Deși este plăcut, iar zona lui este minunată, confortul poate reprezenta de fapt o cale sigură spre decădere. Specialiștii sunt de părere că prea mult timp petrecut într-o zonă de confort îți poate afecta încrederea în forțele proprii, inteligența emoțională, personalitatea, relațiile cu cei din jur și îți poate scădea considerabil șansele de a avea bani și succes. Odată ajuns la un curs de dezvoltare personală, vei afla ce trebuie să faci pentru a ieși din mrejele acestei zone.

 1. Cum să scapi de negativism

negativism

Trăim într-o lume plină de provocări, care pot apărea de oriunde. Deseori, avem tendința de a transforma chiar și cele mai mici probleme în adevărate catastrofe și să formulăm concluzii care ne pot afecta destul de mult viața. Gândirea negativă aduce cu ea de cele mai multe ori mult stres și suferință. Cursurile de dezvoltare personală care vizează negativismul, îți vor explica pe îndelete cum se manifestă acest fenomen și mai ales cum poate fi evitat. De asemenea, trainerii îți vor spune care sunt motivele psihologice care te determină să recurgi la gânduri negative, dar și ce să faci pentru a renunța la un asemenea mod de percepere a vieții.

 1. Calea spre o carieră de succes

cariera de succes

Vrei să devii un bun profesionist IT sau să-ți creezi propriul site de succes, dar nu știi cum se optimizează și nici cum se promovează un site? Poate, de fapt, toate piedicile se ascund în mintea ta? Un curs de dezvoltare personală cu această tematică, te va ajuta să devii mai relaxat și îți va explica ce trebuie să faci pentru a deveni un bun profesionist. De asemenea, în urma acestor cursuri vei înțelege că succesul nu este altceva decât un proces continuu de specializare, care te obligă într-un fel să fii la curent cu tot ce se întâmplă în jurul tău.

 1. Gestionarea timpului

Timpul și gestionarea lui este una dintre cele mai frecvente probleme cu care luptă omul modern. Indiferent de cȃt de bine știi să-l dozezi și să-l folosești cu cap, ai impresia că niciodată nu vei reuși să-ți rezolvi toate treburile la timp. La cursurile de dezvoltare personală vei învăța că managementul timpului presupune în primul rând organizarea eficientă a acestuia, în așa fel ca la sfârșitul zile să fii mulțumit de ceea ce ai reușit să îndeplinești. Specialiștii în dezvoltarea personală îți vor arăta cum o bună organizare a timpului poate duce atât la creșterea productivității, cât și la îndeplinirea unui număr considerabil de sarcini.

 1. Obiceiuri care te fac remarcabil

Productivitatea a devenit un subiect discutat pe larg de cei mai mulți dintre oamenii prinși în mrejele jobului pe care îl au. Cei mai mulți dintre noi testează și aplică diverse metode și încearcă să descopere anumite metode care îi pot determina să devină mai buni și mai productivi. Cursurile de dezvoltare personală te vor ajuta să înțelegi că productivitatea depinde mult de starea de flux în care intri după ce te apuci de muncă. De asemenea, vei afla că în funcție de cât de mult reușești să menții această stare de flux, șansele de a deveni mai eficient cresc semnificativ.

 1. Cum să scapi de dependență?

dependenta

Indiferent dacă este vorba despre alcool, tutun, droguri sau mâncare, dependența transmite un mesaj psihologic și apare de cele mai multe ori în perioade mai dificile din punct de vedere emoțional. Pentru că interferează cu buna realizare a responsabilităților zilnice personale sau profesionale, dependența duce la pierderea controlului asupra propriului mod de a acționa. De multe ori, persoanele care au dezvoltat deja o dependență se simt rușinate și nu prea acceptă să vorbească despre acest subiect. Cursurile de dezvoltare personală pot deveni o alternativă care îi pot ajuta pe cei căzuți în mrejele dependenți să scape de ea. Mai mult, specialiștii care predau aceste cursuri vor oferi și sfaturi pentru a preveni această afecțiune.

Auzim și citim peste tot că dezvoltarea personală este un element important pentru o viață frumoasă. De fapt, dezvoltarea personală este mai ales un exercițiu, un antrenament personal care se face încontinuu. Scopul lui este de a ne schimba și de a oferi o variantă îmbunătățită a celui care am fost ieri. Nimeni nu s-a născut perfect, dar oricine este capabil să depună un efort pentru a se autocunoaște, pentru a căpăta abilități și comportamente noi, dar și pentru a cunoaște împlinirea atât în viața personală, cât și în cea profesională.

Dacă simți că din lumea ta lipsește liniștea și calmul, apelează cu încredere la specialiștii în domeniul dezvoltării personale! Te vei convinge în baza propriului exemplu că rezultatele nu vor întârzia să apară.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

One thought on “Cele mai solicitate cursuri de dezvoltare personală în 2017

 1. Radu

  8 iulie 2017 at 20:36

  Pentru mine reprezinta o mare problema zona de confort. Am zile cand cu greu reusesc sa fac ceva productiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*