5 componente – cheie ale unui caracter de luptător

Un filosof din antichitate susținea că oricine este și poate deveni un luptător. Ei bine, noi, dar poate și tu, vei fi de acord cu ideea că totul pornește din mintea noastră, iar fiecare persoană este o proiecție a propriilor gânduri. Deci, pentru a deveni un luptător, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să încetezi să-ți mai proiectezi în minte viitorul ca un eșec.

luptător

Da, este nevoie de mult curaj ca să te gândești că viitorul îți garantează numai lucruri bune, în pofida a tot ceea ce ți se întâmplă în prezent. Dar așa cum nimic nu este imposibil, iată 5 idei despre cum să capeți un caracter de învingător:

  1. Recunoaște că ai o frică. Sau mai multe frici. Înfruntă-le!

Psihologii susțin că în spatele oricărei rețineri se află o frică. Mulți oameni au lucruri interesante de spus, dar le este prea frică să vorbească din cauza că ar putea fi respinși. Cât timp nu spui nimic, nu ai nicio certitudine că vei fi respins, prin urmare această frică este, din start, nejustificată. Cine nu încearcă, nu cunoaște. Ca să depășești această frică, antrenează-te. Imaginează-ți că te-ai adresa unui public foarte cald și formulează un mesaj simplu și clar.

  1. Nu trebuie să fii ca toți ceilalți. Fă ce-ți place!

Asigură-ți confortul în propria piele. Acceptă cine ești și propune-ți să-ți îmbunătățești mereu propria versiune. Nu îți face un obiectiv din a-i mulțumi pe toți din jurul tău. Dacă vrei să scrii versuri – scrie, iar dacă vrei să dăruiești un buchet de lalele unei colege de clasă, fă-o! Oamenii curajoși sunt oamenii acțiunii.

  1. Optează pentru ceea ce poți face.

În viață nu ai cum să le faci pe toate la fel de bine. De fapt, nimeni nu le poate face pe toate. Ai însă șansa de a alege ce să faci, astfel încât să poți să-ți canalizezi toate resursele în această direcție, ca sa izbutești. Nimeni nu știe mai bine decât tine care sunt pasiunile tale, așa că nu trebuie decât să alegi să-ți urmezi visul. Crede cu tărie în aptitudinile tale și vei deveni de neoprit!

  1. Nu-ți fie frică să ceri ajutor.

Unii oameni nu ies din zona lor de confort (și prin aceasta ratează un mod uimitor de a-și trăi viața), din simplul motiv că nu vor să solicite ajutor. Acești oameni nu vor recunoaște niciodată că au nevoie de ajutor și manifestă o dorință continuă de a deține controlul sau sunt blocați în „perfecționism”, crezând că nimeni altcineva nu poate fi la fel de bun ca ei. Prin urmare, ei luptă mereu singuri. Dar un adevărat luptător nu este niciodată singur. Un om curajos știe să răzbată, dar și să ofere, să-și asume, dar și să împărtășească. Așadar, nu te teme să ceri ajutor și fii, la rândul tău, generos în a-l oferi altora.

  1. Zâmbește și acționează!

Luptătorii sunt oamenii acțiunii. Ca să-ți depășești frica, trebuie să acționezi. Un caracter de fier nu va rămâne niciodată blocat în vise și dorințe. Doar acționând poți ajunge acolo unde îți dorești.

Și nu uita, zâmbetul este cea mai eficientă armă a oricărui mare luptător!

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*