Concentrarea la birou. Cum o poate spori regimul alimentar al unui pilot de… drone

Când avem nevoie să ne sporim concentrarea la birou sau ca mintea noastră să fie mai alertă, bem cafea sau mâncăm ceva dulce. Dar asta nu ne ajută așa cum ne poate ajuta un antioxidant care se regăsește în alimentația piloților de drone, care au nevoie să aibă simțurile în alertă și mintea cât mai ageră.

Cu toate că ne-am aștepta la sfaturi privind concentrarea la birou de la vreun coach, acestea vin din partea laboratorului celor de la U.S. Air Force care, în colaborare cu the Center of Nutrition, Learning, and Memory (CNLM), studiază cum nutrienții și exercițiile pot îmbunătăți performanța creierului.

Prin diferite experimente, aceștia au ajuns la concluzia că exercițiile fizice, combinate cu luteina din alimente, îmbunătățesc concentrarea la birou, memoria și restul de abilități ale creierului. Testele au fost efectuate pe piloții de drone, al căror job se desfășoară tot în fața calculatorului, ca și în cazul nostru, dar în condiții mult mai solicitante.

Rezultatul cercetării arată că luteina ajută, în mod semnificativ, la sporirea atenției și a concentrării la birou și că, pentru rezultate cât mai bune, aceasta poate fi combinată cu exercițiile fizice.

Antioxidantul natural nu are de-a face, se pare, doar cu vederea, ci este și un boost real pentru creier, care ne poate ajuta să ne menținem concentrarea la birou și să luăm deciziile mai rapid.

Acum poate că te întrebi unde se găsește această luteină, ajutorul nostru pentru o vedere mai bună și boost-ul care îmbunătățește concentrarea la birou. Corpul nostru nu o produce fără o dietă adecvată. Așa că fie iei suplimente, fie din alimentație. Cele mai bune surse de luteină sunt: porumbul (60% din totalul de carotenoizi), gălbenuşul de ou, spanacul, varza broccoli, prazul, dovlecelul, dovleacul, kiwiul, strugurii.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*