Concurs de precizia aterizării, pentru piloți. Zi de stat la iarbă verde, printre avioane, pentru pasionați: Sâmbătă, 9 septembrie

Cea mai solicitantă parte a zborului este, indiscutabil, aterizarea. Fie că vorbim de aeronave de pasageri, militare, din Aviația Generală sau aeronave ultraușoare, aterizarea reprezintă momentul în care se vede și poate fi apreciată îndemânarea pe care o are cel de la manșă. Aterizarea este momentul de glorie al piloților. Nu degeaba este și aplaudată, în cazul curselor comerciale, nu? (Vă rog eu, nu mai faceți asta… Piloții oricum nu vă aud).

Concurs de precizia aterizării

În orice domeniu, devii mai bun prin comparație și prin spiritul de competiție cultivat în jurul tău. Pornind de la acest considerent, cât și pentru a susține evoluția noilor generații de piloți, Aeroclubul României organizează sâmbătă, 9 septembrie, o nouă ediție a de “Cupa Mihai Dobre Țone” la precizia aterizării. Evenimentul este închinat lui Mihai Dobre Țone, unul dintre cei mai buni piloți sportivi pe care i-a avut România, pe care cei de la Aeroclubul României l-au pierdut, în urma unui zbor de antrenament, în 2009. De atunci, an de an, aceștia îl omagiază nu doar prin activitatea de zi cu zi, ci și prin intermediul acestui concurs de precizia aterizării. 

“Cupa Mihai Dobre Țone” a crescut an de an, devenind dintr-un simplu concurs de precizia aterizării un mic eveniment aeronautic, la care pasionații pot lua parte, admirând măiestria cu care piloții și elevii Aeroclubului României, cât și cei privați înscriși, pun roțile în careurile de pe pista înierbată a aerodromului. La fel ca în cazul trasului la țintă, piloții trebuie să pună roțile în diferite chenare, fiecăruia corespunzând-ui câte un punctaj. 

Mai multe detalii despre eveniment, se regăsesc pe pagina de Facebook dedicată. Dacă nu aveți alte planuri, vă recomand să mergeți. Nu veți regăsi întreaga atmosferă de la mitingurile aviatice, însă vă veți putea bucura de o zi la soare și iarbă verde, printre avioane.

Intrarea este LIBERĂ. 


Citește interviurile #OameniAiAviatiei


 

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*