Content writer în limba română

Content writer  în limba română. Peste 5 ani de experiență jurnalistică și peste 7 ani de comunicare, în ajutorul tău

Salut! Numele meu este Sebastian Radu și am o experiență vastă în comunicare, după cum îți pot povesti în cele ce urmează.

Experiență profesională mixtă: jurnalism, content writing, copywriting, PR și comunicare:

Am început, prin 2010, cu primul site de aviație din România, pilotmagazin.ro, apoi am scris pentru publicații precum evz.ro sau libertatea.ro, cu ocazia diverselor internshipuri.

În paralel, am fost Project Manager pentru aventuracard.ro, serviciu care oferea zboruri de agrement și lecții de pilotaj. Aici am îndeplinit mai multe roluri – de la PR până la organizare de evenimente, copywriting, administrarea conturilor Social-Media, campanii de promovare, relații cu clienții.

Începând cu 2014, vreme de un an, am scris advertoriale și am realizat content writing în limba română pentru avocatura.com unul dintre cele mai importante site-uri de promovare a  mediului avocațial.

Din 2015, timp de un an și jumătate, am fost jurnalist și content writer pentru cariereonline.ro. Am avut astfel ocazia să scriu articole și interviuri despre leadership, management, antreprenoriat, să ofer inspirație cititorilor, profesioniști în diverse arii de activitate. Tot în cadrul cariereonline.ro, pe lângă a fi content writer în limba română, m-am ocupat de realizarea newsletterelor și de adminsitrarea conturilor Social-Media.

Sebastian Radu - content writer în limba română

În 2016, mi-am deschis acest blog, sebastian-radu.ro, sub sloganul “Cuvintele prind aripi”.

Aici prezint noutăți din zonele mele de interes, dar în special povești din jurul nostru, ale unor oameni de la care avem ce învăța. Prin jurnalism și content writing vreau să ofer inspirație celorlalți membri ai societății.  Printre proiectele importante demarate prin intermediul site-ului, se numără campania “Early Mornings”, realizată în colaborare cu un videograf profesionist, care s-a bucurat de un real succes în mediul online, dar și campania “Oameni ai Aviației“.

Un an mai târziu, m-am angajat într-o agenție MARCOM (Marketing & Comunicare), pentru a-mi desăvârși toate abilitățile adunate de-a lungul timpului. Astăzi, în 2024, sunt Senior Account Executive, în aceeași agenție :).

Cum aș putea să te ajut pe tine sau business-ul tău:

 • Consiliere în vederea identificării modalităților de promovare care ți se potrivesc.
  sebastian radu content writer
 • Content writer în limba română și Copywriter, pentru conținutul website-ului sau magazinului tău online, în vederea unei mai bune indexări organice în motoarele de căutare – Google. Articole de blog care să capteze atenția, să aducă trafic pe site, să fidelizeze vizitatorii și chiar să îi transforme în clienți.
 • Content writer în limba română pentru comunicate de presă sau advertoriale, pe care să le publicăm pe site-ul Sebastian Radu, ori pe alte site-uri ori bloguri.
 • Copywriting și content writing în limba română pentru newslettere. 
 • Administrarea și crearea de conținut pentru conturile Social-Media.
 • Copywriting pentru Headline-uri și texte în campaniile de comunicare.
 • Copywriting pentru campanii de Google Adwords.
 • Consultanță în comunicare online și offline.

Portofoliu. Colaborări pe proiect, în calitate de content writer în limba română și de specialist în comunicare:


Sunt mereu încântat să cunosc oameni noi și să mă implic în proiecte pe care să le dezvolt cu ajutorul know-how-ului acumulat.

Fiecare provocare pe care o întâlnesc este pentru mine un motiv de fericire. Nu există o bucurie mai mare decât aceea că munca și profesia mea își au utilitate pentru tot mai mulți oameni, prin ceea ce știu să fac: specialist în comunicare – content writer în limba română, ori copywriter.

Scrie-mi și hai să povestim despre cum te pot ajuta și pe tine:

  Numele tău

  Emailul tău

  Subiect

  Mesajul tău

  By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.


  Care sunt atribuțiile unui content writer?

  Munca unui content writer presupune:

  • să verifice cuvinte cheie, să genereze cuvinte cheie ce ar putea reprezenta termeni de căutare în motoarele de căutare.
  • să redacteze articole pornind de la cuvintele cheie sau să scrie articole despre un anumit subiect/produs.
  • să se documenteze pentru un anumit domeniu, să învețe despre subiectul articolului, să identifice probleme și să găsească soluții la eventuale probleme ale vizitatorilor sau clienților.
  • să creeze sau să editeze conținutul pentru a informa vizitatorul, pentru a vinde serviciile/produsele firmei, și să convertească vizitatorul în client (necesită abilități copywriting)
  • să producă conținut interesant pentru vizitatori ce îi va face să rămână mai mult timp pe un site, sau să îl distribuie mai departe
  • să creeze conținut optimizat pentru motoarele de căutare, care să ajute firma în campaniile de Search Engine Optimization

  Content Writer versus Copywriter

  În timp ce un content writer sau redactor SEO scrie articole optimizate pentru motoarele de căutare, un Copywriter scrie articole bazate pe estetică, destinate marketingului, în încercarea de a transforma cititorii în clienți – cumpărători.