Cronică de film: Me before you sau Înainte să te cunosc

Cu toate că abia așteptam să îl văd, că, dacă nu știai, ador filmele din care pot trage cel puțin o învățătură, am amânat momentul. L-am amânat cu lașitate, știind că mă voi expune la un cocktail de sentimente și de emoții. Ieri însă mi-am luat inima în dinți și l-am văzut alături de prietena mea. Așa se și cade să vezi un astfel de film, alături de partener.

„Me before you” este ecranizarea unei cărți care a avut ceva succes, din câte am citit. Ambele prezintă povestea lui Will, un tânăr bogat, din familie bună, cu o carieră de succes și o viață activă. În urma unui accident în care este lovit de o motocicletă, el rămâne imobilizat, diagnosticul fiind tetraplegie.

Șocul trecerii de la viața activă la situația de după accident îl determină pe Will să își dorească să moară, prin eutanasie. Părinții îl conving să amâne însă momentul, și să le mai dea 6 luni alături de el. Tot ei, pornesc căutarea unei persoane care să îi fie alături tânărului, în speranța că acesta va (re)descoperi viața și frumusețile ei și nu va recurge la gestul extrem.

În scenă intră Louisa, o tânără considerată de către familia ei o proastă. O fată aflată în căutarea unui job pentru a își întreține familia, alături de sora (mai deșteaptă), aflată la facultate.

Relația debutează, așa cu te-ai aștepta, „cu stângul”. Will este orgolios, încearcă să păstreze o aparență, în vreme ce Lou se chinuie să supraviețuiască fiecărei zile, de dragul banilor pe care îi lua de la familia tetraplegicului.

Ceea ce nu știe Louisa este că scopul ei e de fapt altul: acela de a îi da poftă de viață, din nou, bărbatului. La aflarea veștii, ea încearcă să tot vină cu idei de activități menite să îi arate lui Will cât de frumoasă poate fi viața, chiar și în cazul său. Fiecare zi care trece naște între cei doi sentimente profunde.

Va redescoperi dragostea de a trăi Will? Vei afla doar urmărind și tu pelicula.

Filmul nu este deloc siropos. Me Before You este o meditație fascinantă asupra vieții, a morții și a iubirii. Este încă un exemplu menit să ne inspire să ne bucurăm în fiecare zi de ceea ce facem și de persoanele din jurul nostru. Trebuie să îl vezi!

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

2 thoughts on “Cronică de film: Me before you sau Înainte să te cunosc

  1. Popescu Cristina

    28 ianuarie 2024 at 18:12

    Filmul este superb! Perfect adevărat tot ceea ce am citit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*