Cum arată următorii ani pentru omenire din punct de vedere tehnologic

De la mașinile care se conduc singure, la joburile înlocuite de programe și de roboți, la organele umane realizate la imprimante 3D, viitorul începe să se instaleze în viețile noastre. Am încercat să fac o selecție a tehnologiilor deja prezente și utilizate și, în rândurile următoare, vei afla cum arată următorii ani pentru omenire din acest punct de vedere.

Afirmațiile sunt susținute și de studii care se bazează pe creșterea de care au avut parte până în prezent, anticipând ce va fi peste câțiva ani.

Internet of Things. 1 Trilion de senzori vor fi conectați la Internet până în 2022

Costul senzorilor a început să scadă, calculatoarele și device-urile mobile să evolueze și, tot mai multe lucruri au început să fie conectate la Internet și la calculatoare. De la aerul condiționat de acasă, la combina frigorifică și la hainele pe care le porți, totul migrează în online. Experții prezic ca în următorii 6 ani 1 trilion de astfel de senzori vor face legătura dintre obiectele din viața noastră de zi cu zi și marele Internet.

Aceleași statistici spun că 10% din populația lumii va purta, tot până în 2022, haine conectate la Internet.

Prima mașină funcțională imprimată 3D, pe străzi până în 2022

Imprimantele 3D au evoluat teribil de mult și sunt capabile să realizeze obiecte complexe, din tot mai multe materiale. Multe companii auto deja folosesc tehnologia pentru realizarea de prototipuri, precum Audi, care a prezentat de curând o miniatură a unui vehicul, realizată la o imprimantă care face modele metalice.

Noutatea este nesemnificativă dacă aruncăm o privire la startup-ul celor de la Local Motors, care au început construcția unei mașini la scară reală, prin tehnologia 3D.

80% din populația globală va avea o identitate online până în 2023

Cum se estimează ca până în anul mai sus menționat 80% din populația globului să aibă acces la Internet, am putea spune că tot atât de mulți vor avea și identități virtuale. În acest sens, companii precum Google și Facebook deja depun eforturi pentru conectarea populației din zonele greu accesibile la Internet.

De exemplu, cei de la Google plănuiesc să distribuie Internetul în zonele greu accesibile cu ajutorul unor baloane gigantice, în vreme ce Facebook cu ajutorul unor drone.

Primul transplant al unui organ printat 3D, curând

Imprimările 3D își au aplicabilitatea nu doar în tehnică, ci și în medicină. Cum deja au început să fie realizate oase și organe cu ajutorul acestor imprimante, momentul în care bioingineria va fi implementată în tehnologia 3D nu este departe. Medicii au realizat deja primele implanturi de oase, iar momentul în care primele organe funcționale vor fi realizate cu câteva click-uri nu este departe.

Vom renunța la mașinile personale sau le vom utiliza la comun cu alții

Putem vorbi deja despre o economie globală a ride-sharing-ului, iar în următorii ani aceasta se va dezvolta tot mai mult. Servicii precum Uber, Zipcar, Lyft, au schimbat percepția oamenilor despre calatorit si despre utilizarea automobilului. Curând, ideea de a deține un automobil va dispărea, căci vom utiliza astfel de platforme care ne pun la dispoziție autovehicule doar atunci când avem nevoie, fără a fi nevoiți să le întreținem sau să plătim taxe pentru ele. Ori, le vom pune la bătaie pe ale noastre și ne vom susține cheltuielile cu acest pasiv.

Tu ce crezi că ne mai așteaptă în următorii ani?

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*