Cursuri de pilotaj. Mituri despre obținerea licenței de pilot

Cursuri de pilotaj. Mituri despre obținerea licenței de pilot, demolate prin exemple din viața reală. Să înveți să zbori este una dintre cele mai distractive și pline de recompense activități pe care le-ai putea înteprinde. Din prima zi, vei trăi un amalgam de sentimente: încântare, curiozitate, aventură. Noul tău partener, prieten, coach, mentor – instructorul de zbor, îți va fi alături și va contribui la toate aceste stări.

Totodată, vei cunoaște și teama de necunoscut. Dar este firesc să ai senzația că te-ai pierdut în toată multitudinea de stări și de informații. Pe lângă manualele clasice, internetul este plin de lucruri care te pot intimida și, mai ales, de mituri despre obținerea licenței de pilot și despre zbor. Chiar și instructorii spun – Crede jumătate din ceea ce citești și nimic din ceea ce auzi, mai ales când vine vorba despre următoarele lucruri:

  • Trebuie să fii super-inteligent pentru a pilota un avion și a obține licența de pilot

Da, să obții licența de zbor necesită anumite înclinații spre matematică și fizică, de exemplu. Dar oricine le poate deprinde, dacă pune pasiune și este motivat să facă asta. Nu trebuie să fi fost olimpic la aceste discipline, în liceu.

  • Necesită ani să înveți să zbori

Să obții brevetul de pilot poate necesita ani, în funcție de nivelul la care vrei să ajungi. Dar este greșit să se ajungă aici doar pentru a învăța să zbori și a fi capabil să zbori în simplă comandă. În realitate, asta ar trebui să necesite luni. Totul ține de cât de mult timp și pasiune investești în asta.

  • Piloții câștigă o groază de bani

Dacă te faci pilot pentru bani, vei fi dezamăgit. Am mai scris despre asta aici.

  • Instructorul tău le știe pe toate

Cu scuzele de rigoare pentru acești oameni care și-au dedicat viața zborului și pregătirii altora în acest domeniu, dar nici ei nu le știu pe toate. În fapt, nimeni nu este atât de bine pregătit să le știe pe toate. În Aviație, vei constata, ai de învățat ceva în fiecare zi. Niciun zbor nu seamănă cu precedentul.


Vrei să urmezi cursuri de pilotaj? Aeroclubul României oferă, în această perioadă, posibilitatea înscrierii pentru obținerea licențelor la discipline precum pilotajul aeronavelor cu motor, planoarelor sau parașutismul. Uite mai multe detalii despre asta, aici. 

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*