Cursuri de zbor gratuite, pentru tineri. Aeroclubul României dă startul înscrierilor pentru o nouă generație de piloți

Cursuri de zbor gratuite, pentru tineri. Aeroclubul României dă startul înscrierilor pentru o nouă generație de piloți, din 9 ianuarie 2017. Adolescenții cu vârste cuprinse între 16 și 23 de ani care vor să devină piloți, parașutiști sau chiar instructori de zbor pot pune bazele viitoarei cariere încă din liceu sau facultate, urmând cursurile organizate de către Aeroclubul României. Înscrierile la cursurile gratuite – teoretice şi practice, pe care instituția le organizează în vederea obţinerii licenţelor la discipline ale aviației sportive, încep din data de 9 ianuarie 2017, până pe 3 februarie 2017.

După înscriere și după obținerea certificatului medical cu specific aeronautic, cei înscriși pentru cursuri de zbor vor avea de parcurs două module – unul teoretic şi unul practic, de zbor. Cel teoretic va avea loc în perioada 6 februarie – 9 aprilie 2017, la sfărşit de săptămână, în funcţie de disponibilitatea lectorilor şi a cursanţilor şi va fi finalizat cu un examen de absolvire care va constitui şi criteriu de selecţie pentru trecerea în al doilea modul, cel de pregătire practică.

Unde se țin cursuri de zbor

  • Cursurile de pilotaj de avion se pot urma la Aerocluburile Arad, Braşov, Bucureşti, Caransebeş, Cluj, Ploieşti și Sibiu.
  • Cursurile de parașutism se pot urma la: Arad, Baia Mare (Secţia Baia Mare şi Secţia Satu Mare), Braşov, Bucureşti, Cluj, Craiova, Deva, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş.
  • Cursurile de planorism se pot urma la: Baia Mare (ambele secţii), Braşov, Bucureşti, Cluj, Craiova, Deva, Iaşi, Oradea, Piteşti, Ploieşti, Suceava, Târgu Mureş.

„Activitatea de aviație sportivă îți oferă o educație. Ca sportiv în cadrul Aeroclubului, ai ocazia de a cunoaște și de a te pregăti într-un domeniu foarte dezvoltat tehnologic, îți dezvolți modul de gândire, îți creezi o viață organizată. Pe lângă toate acestea, ai oportunitatea de a obține o licență care costă mii de euro. Iar cei care doresc, pot face o carieră, pot dezvolta o meserie din asta fie în continuare, în cadrul Aeroclubului României, fie în Aviația Civilă”, declară George ROTARU, Directorul General al Aeroclubului României.

Mai multe informaţii, inclusiv referitoare la locaţiile unde se efectuează înscrierile pentru a urma cursuri de zbor, vor putea fi găsite la Aerocluburile Teritoriale, pe site-ul Aeroclubului României, www.aeroclubulromaniei.ro şi la www.facebook.com/Aeroclubul.Romaniei.
Pentru Aeroclubul Teritorial “Aurel Vlaicu” Bucureşti – Aerodrom Clinceni, înscrierile se vor face la Sediul Central al Aeroclubului României din bld. Lascăr Catargiu 54, după următorul program: L-J 8.00-16.30, V 8.00-14.00, S-D 10.00-14.00.

Numărul de telefon de contact pentru Bucureşti este: 0732.015.037.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

2 thoughts on “Cursuri de zbor gratuite, pentru tineri. Aeroclubul României dă startul înscrierilor pentru o nouă generație de piloți

  1. mihaela petrachescu

    16 august 2018 at 11:31

    Buna ziua. As fi vrut sa stiu daca este o sesiune de cursuri pt piloti si in vara. Va multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*