De ce un laptop Apple îți ușurează munca. Trucuri pentru a îl exploata la maxim

A avea un MacBook sau un iMac reprezintă un adevărat etalon în viața profesională. Cele două sunt făcute nu doar pentru a fii cool în fața celorlalți, ci pentru a te ajuta să îți maximizezi eficiența de lucru. Dacă știi să le folosești la adevărata valoare, desigur.

Ca utilizator, am să îți prezint câteva trucuri cu ajutorul cărora utilizarea OS X-ului îți va fi mai rapidă și, mai ales, mai eficientă:

1) ⌘ + Space — Activează căutarea „Spotlight”.


Search Bar-ul de la Apple, după noile update-uri ale OS X El Capitan, penultimul său sistem de operare, te poate ajuta nu doar să cauți prin calculator ci și pe Internet, să realizezi calcule și să convertești valută.

2) ⌘ + F — Caută fraze sau cuvinte prin documente ori prin paginile de Internet.

3) ⌘ + W — Închide o fereastră fără să mai pierzi vremea găsind și ducând cursorul pe butonul aferent.

4) ⌘ + ⌥ + Esc — Închide forțat o aplicație. Teoretic, Mac-urile nu se blochează (atât de ușor). Dacă totuși se întâmplă, salveză timp, nu aștepta restart-ul.

5) ⌘ + Tab — Trecere între aplicații. Iarăși, fără a mai pierde vremea folosind cursorul.

6) ⌃ + Tab — Navighează între tab-urile din Chrome și Safari.  Mai este și varianta ⌘ + 1, 2, 3, 4… al câtâlea tab dorești să îl deschizi. E mai rapid, dar uneori trebuie să stai să le numeri.

7) ⌘ + ~ — Schimbă rapid paginile într-o aplicație. Dacă, de exemplu, ai mai multe documente pornite, nu ai idee cât de util este să navighezi printre ele.

8) ⌘ + , — Nu mai sta să cauți printre setările aplicațiilor. Pornește comanda direct din tastatură.

9) ⌘ + H — Minimizează aplicațiile instant, fără să mai folosești mouse-ul sau pad-ul.

10) ⌘ + ⇧ + 3 sau ⌘ + ⇧ + 4  — Print Screen-uri rapide. Diferența este că, la combinația din urmă, poți alege direct ceea ce vrei să „fotografiezi”, fără a mai decupa ulterior. Mai mult, imaginile se salvează direct pe Desktop, fără a mai trece prin alte aplicații!

 

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

One thought on “De ce un laptop Apple îți ușurează munca. Trucuri pentru a îl exploata la maxim

  1. Sorin

    22 septembrie 2016 at 15:25

    Majoritatea comenzilor insirate in acest articol sunt asemanatoare cu cele de pe platforma Windows, un aspect pe care l-am observat imediat. Articolul este foarte util pentru utilizatorii de laptopuri Apple.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*