Eroii de la Cireșoaia vor avea în sfârșit un monument!

Dacă mai ții minte, acum vreun an scriam despre subscribția publică pentru realizarea unui monument dedicat eroilor de la Cireșoaia, care și-au dat viața în 1917 în acest loc. Nu știu dacă tu ai urmărit subiectul, însă eu m-am simțit dator să fac un mic update și să îți spun că inițiativa a reușit: Eroii de la Cireșoaia vor avea în sfârșit un monument.

Evenimentul de atunci a constituit și un “botez al focului” pentru ceea ce au devenit ulterior “Regimentul Vânătorilor de Munte Principele Carol” și primul batalion al celei mai temute și eficiente arme a Armatei Române, chiar și în prezent.

România are un teritoriu de peste 40% muntos, fiind vegheat, și în prezent, de urmașii eroilor de la Cireșoaia. Împrăștiați pe crestele Carpaților, Vânătorii de Munte și-au dovedit, de fiecare dată, eficacitatea în lupta cu invadatorii. Încă din Primul Război Mondial, acești eroi, foarte bine pregătiți și cunoscători ai vieții pe munte, sunt și în prezent considerați printre cele mai bune trupe din NATO. Așa se face că, Vânătorii de Munte din România îi antrenează și perfecționează și pe omologii lor din alte țări.

Eroii de la Cireșoaia vor avea în sfârșit un monument

Abia acum, după 101 ani de la momentul 0 al Vânătorilor de Munte, acești eroi vor avea un monument care să amintească despre faptele lor de vitejie. Să ne amintească tuturor că, dacă nu ar fi fost acest sacrificiu, astăzi nu eram așa cum suntem.

La eveniment vor defila 150 de militari ai Brigăzii 61 “Virgil Bădulescu” și va fi prezent chiar și Ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Toate acestea se datorează unui grup restrâns de indivizi, care au făcut eforturi supraomenești pentru ca Eroii de la Cireșoaia să aibă, în sfârșit, un monument.

Sincere felicitări, oameni buni!

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*