Experimentează altfel o parte din România: Transilvania Train

Experimentează altfel o parte din România: Transilvania Train. Am aflat cam târziu de ei, pentru a îmi mai orienta bugetul de concediu de anul acesta în această direcție, însă la anul știu unde și cum îmi voi petrece zilele de relax de peste vară. Căci ador Transilvania!

Până atunci însă, fiind cam entuziast de conceptul de călătorie propus de Transilvania Train, m-am gândit să vă povestesc și vouă despre. Poate încă nu v-ați făcut planuri pentru august :).

Transilvania Train

5 zile, 7 orașe medievale, 20 de fortificații, 15 workshopuri, concerte, activități recreative și culturale, degustări de vinuri, prânzuri câmpenești și cine tradiționale în aer liber.

Să faci o incursiune prin Transilvania și să o vezi și experimentezi întru totul, cu toate obiceiurile, locurile, oamenii? Cam greu să le ai pe toate într-o singură excursie, și într-o asemenea prezentare, nu crezi?

Nu și cu primul tren turistic românesc, Transilvania Train, care va porni cu pasagerii săi, pentru al doilea an consecutiv într-o aventură unică, prin cele mai frumoase zone ale Ardealului.

Așa cum îl descriu și organizatorii, Transilvania Train este prima croazieră “all inclusive” pe uscat, în care turiștii sunt răsfățați întru totul și lipsiți de orice grijă. Totul fiind asigurat – de la transport până la vizitele obiectivelor, workshopuri și ateliere, petreceri, concerte, cazări în hoteluri de 4 stele, mesele și chiar gestiunea bagajelor (pe care le vor găsi în fiecare seară în camera de hotel), celor care aleg să ca în acest concediu să experimenteze altfel o parte din România nu le rămâne decât să se bucure de această incursiune unică în lumea autentică transilvăneană.  

Transilvania Train 2018 – Desfășurător

După un somn odihnitor într-un hotel de 4 stele, călătorii vor porni cu forțe proaspete din gara orașului Brașov în dimineața zilei de 23 august, după ce, în prima seară, vor fi avut ocazia să se cunoască și să se destindă cu voie-bună și vin de calitate, la petrecerea de deschidere.

Ziua 2 va fi dedicată explorării zonei Haferland, depănând alături de organizatori poveștile celor mai vechi biserici fortificate din această regiune. 23 august se va încheia cu o plimbare nocturnă pe străduțele fermecătoare ale cetății Sighișoara.

biserici fortificate

Ziua de 24 august este rezervată meșteșugurilor tradiționale în zona Mediașului, de la țiglărie până la țesătorie, timp în care călătorii vor meșteri alături de artizani locali și le vor afla secretele păstrate din generație în generație.

Ziua 4 va fi plină de surprize și activități. Aceasta va porni cu un tur al renumitei cetăți Alba Iulia și va continua cu un concert de orgă în biserica evanghelică din Sebeș. Punctul culminant al zilei va fi dat de o experiență gastronomică unică, în care toți vor fi implicați pentru a găti preparate ce au la bază rețete străvechi, iar ziua de 25 august se va încheia, cum altfel, decât cu o petrecere tradițională, ca pentru ultima seară petrecută cu Transilvania Train.

orga

În ultima zi, călătorii vor explora Sibiul, urmând să se relaxeze în cadrul unui concert cu totul special. Apoi, după vizita cetății Făgărașului se vor întoarce în Brașov, orașul în care a început aventura.

concert filarmonica sibiu

Poate că te întrebi și care sunt costurile pentru aceste 5 zile atât de încărcate cu experiențe: doar 780 de euro/persoană! Iar copiii de până în 14 ani beneficiază de gratuitate. În plus, cei mici vor avea desemnat un vagon dedicat familiilor cu activități personalizate, proiecte educative dezvoltate cu partenerii locali în timpul călătoriei, în timp ce părinții vor beneficia de activitățile alese prin pachetul personalizat. Pentru activitățile de grup (vizite la obiective turistice, anumite workshop-uri ce pun accent pe cultură și educație, inclusiv mese, cazare, etc.), familiile vor lua parte la ele împreună. 

bilete transilvania train

Poți afla mai multe despre experiența Transilvania Train dând un like paginii de Facebook a proiectului. Au și postări tare interesante și educative legate de Transilvania, motiv pentru care eu le-am bifat și see first! 🙂

Sau, dacă te-am convins deja să experimentezi o parte din România altfel, poftește în vagoane: www.transilvania-train.com.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*