La aproximativ un an de când a luat naștere blogul sebastian-radu.ro, am demarat un nou proiect editorial: FricaDeZbor.ro. Acesta este o completare la seminariile “Nu îmi e frică să zbor”, pe care vreau să le reiau din toamnă, alături de echipajul de până acum, cât și parte a lucrării de disertație, pe care am tot amânat-o. M-am gândit că o hârtie care atestă faptul că am absolvit Masteratul de Management Aeronautic, din cadrul Facultății de Inginerie Aerospațială – Universitatea Politehnică București, este insuficientă pentru a marca pasiunea pentru Aviație, cât și cunoștințele acumulate de-a lungul timpului.
Mi-am dorit să leg cumva lucrurile, astfel încât prin acest website – FricaDeZbor.ro, cât și prin seminarii, să las ceva util Societății.
A fost o muncă asiduă, de câteva săptămâni, până ce FricaDeZbor.ro să fie gata, în forma în care poate fi văzut acum. Bucuria rezultatului final este însă neprețuită. Desigur, rezultatul nu ar fi fost același, ca să nu zic posibil, fără ajutorul unor prieteni cărora nu aș putea să le mulțumesc vreodată îndeajuns.
Un site care oferă informațiile și instrumentele necesare depășirii fricii de zbor și a anxietății într-un mod interactiv
Am imaginat FricaDeZbor.ro ca pe o aeronavă, al cărei pasager poți fi chiar tu, fie că îți este teamă de călătoria cu avionul sau pur și simplu curios de culisele Aviației Comerciale. Odată îmbarcat la bordul ei, nu înainte de a îți face check-in-ul, vei călători imaginar pe deasupra Cunoașterii și vei avea la dispoziție toate instrumentele necesare depășirii fricii de zbor. Astfel, vei afla de ce și cum zboară un avion, cum se pregătește o cursă aeriană, ce se întâmplă în timpul zborului și care sunt sunetele de care nu ar trebui să te temi. Totodată, vei zbura și pe lângă factorii meteorologici și vei înțelege cum pot aceștia să îți influențeze călătoria aeriană, iar psihologul Lucian Negoiță te va învăța cum să îți controlezi anxietatea și să te relaxezi. Nu în ultimul rând, singurii avocați din România specializați în Dreptul Aviației, te vor coborî cu picioarele pe Pământ și îți vor arăta că, înainte de toate, cel mai periculos aspect al unei călătorii aeriene este să îți fie pierdute/deteriorate bagajule, ori să pierzi avionul. Tot ei, te vor învăța care îți sunt drepturile în aceste situații și ce ai de făcut pentru a fi îndreptățit.
Pe lângă site, există și o componentă offline a proiectului. Citește despre seminariile “Nu îmi e frică să zbor”.
Întrucât la bordul unei curse aeriene, în scaunul din fața ta, găsești și reviste, FricaDeZbor.ro are și o componentă de știri, unde te poți pune la curent cu cele mai interesante noutăți din Aviația Comercială și chiar interviuri.
Sună deja complex, nu? Mai adaug și faptul că prin intermediul FricaDeZbor.ro poți lua legătura cu un instructor, indiferent de orașul în care locuiești, pentru a efectua un zbor pe scaunul de copilot și a îți depăși în mod practic anxietatea, îți poți face o programare la psiholog, pentru o discuție particulară, cât și la un avocat, în cazul în care ai fost protagonistul unei întâmplări care te-a neîndreptățit, în ceea ce privește drepturile tale de pasager.
Aș mai pălăvrăgi pe tema noului meu proiect, dar prefer să te invit să arunci o privire pe el și să te rog, pe această cale, să îmi oferi și feedback, prin intermediul formularului de contact sau al unui comentariu la acest articol. Aș vrea să știu cum îl vezi tu, din exterior. Mulțumesc și…
Zbor fără frică îți doresc!