Tu ce daruri le mai faci apropiaților? Uite o idee de cadou inedit

Tu ce daruri le mai faci apropiaților? Întotdeauna am considerat că a face cadou o experiență, cum ar fi un zbor cu avionul ultraușor, sub forma unei prime lecții de pilotaj, reprezintă cadoul suprem, de care oricine s-ar bucura nespus. Lucrurile nu stau însă chiar așa. La drept vorbind, mulți se tem de o așa experiență, de un cadou care se trăiește cu “inima în gât” și “adrenalina la cote maxime”. Pentru ei este greu să găsești ceva surprinzător. Sau nu. Tocmai am găsit ceva ce poate constitui, cu succes, o idee de cadou inedit: Terarii LED. Mici grădini, amenajate într-un spațiu transparent, dar închis, care își trăiesc ciclul de viață la fel ca în natură.

terarii led cadou

O idee de cadou inedit: Imaginează-ți că le oferi celor dragi un mic ecosistem, plin de beneficii pentru sănătate, nu doar un accesoriu cu rol decorativ

Aceste mini-grădini amenajate în boluri de sticlă există încă din perioada Victoriană (1837 – 1903). Terariile redau, cu precizie, felul în care funcționează un ecosistem:  în interiorul pereților de sticlă se petrec toate fenomenele din mediul natural, cum ar fi fotosinteza sau circuitul apei în natură.

Sunt unice și aduc frumosul acolo unde nu l-ai fi imaginat vreodată

terarii cadou

Aceste mici colțuri de natură pot aduce cu ușurință frumosul, chiar și unde nu l-ai fi imaginat vreodată. Cu un design și funcții moderne, terariile pot fi plasate oriunde într-o locuință sau la birou: printre cărțile din bibliotecă, în camera de zi sau, în prim plan – suspendate de tavan. La fel ca în amenajarea lor (care din punctul meu de vedere le face unice), și la amplasare limita este dată de imaginația fiecăruia dintre noi.  

Terariile au multiple beneficii pentru sănătate

terarii beneficii sanatate

Așa cum pădurea ne oferă oxigen și filtrează aerul poluat, și un mini-ecosistem poate aduce beneficii pentru sănătate. Mini-grădina poate purifica aerul din încăperea în care se află mult mai bine decât un simplu ghiveci cu plante, poate contribui la starea de spirit a celor din casă și, un avantaj interesant – absoarbe radiațiile produse de electronice.

“Modul în care un terariu ne influențează viața este strict legat de interacțiunea pe care o avem cu acesta. De exemplu, expunerea la culoarea verde a lui ne va influența scăderea tensiunii arteriale”, spun specialiștii de la Wonderful Terrarium, care amenajează chiar și ecosisteme personalizate.

O idee de cadou inedit, care îi învață responsabilitatea pe cei mici

cadou responsabilitate copii 

În viața oricărui părinte vine acel moment în care trebuie să-și învețe urmașii ce înseamnă responsabilitatea. Pentru mulți, acest lucru înseamnă un animal de companie care, de cele mai multe ori sfârșește tot în grija celor mari. Acest lucru se schimbă însă, când vine vorba de terarii, întrucât ele necesită mai puțină atenție. Și cum pot fi personalizate, nu este greu a le face atractive pentru copiii.  În plus, cei mici învață, cu ajutorul acestora, despre procesele biologice, cum cresc și se dezvoltă plantele și cum funcționează un ecosistem.  

Deja mă gândesc serios să comand și eu un terariu personalizat, în care să amenajez un mic colț, deșertic, al unui cimitir de avioane.

Tu cum ți-ai personaliza terariul?

cimitir avioane desert

UPDATE: Mi-am realizat propriul terariu, inspirat de cele de mai sus:

terariu-plante-avion-aloe-vera

 

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*