Am încercat cea mai nouă distracție din oraș: Gateway VR Studio

Îmi amintesc începutul anilor 2000. Mă chinuiam, din banii de buzunar pe care mi-i dădea mama, să păstrez câțiva lei pentru a merge la o sală de jocuri Play Station din oraș. Mi se părea o experiență de gaming diferită de cea pe calculator, si ea la modă în acea vreme, cu jocurile „în rețea”.

Odată cu trecerea anilor însă, tehnologia calculatoarelor a evoluat, mai toți avem acum cel puțin unul în casă, internet și telefoane mai performante decât primul calculator pe care l-am deținut vreodată. Iar sălile de Internet sau de Gaming au dispărut…

Se pare însă că noua eră digitală însă a făcut loc unei noi tehnologii, cea VR, care readuce ideea de fun digital în oraș: studiourile de realitate virtuală. Tocmai s-a deschis unul în București, situat în incinta Fabrica, pe 11 iunie… (nu mai continui cu adresa, e locul ăla în care au pizza bună și cu siguranță te-ai îmbătat, cel puțin o dată, cu prietenii). Gateway VR Studio te duce într-o altă lume. Încă de când le treci pragul, felul în care este amenajat te duce cu gândul la o altă dimensiune.

Mi-am pus ochelarii pe ochi și, într-adevăr, Gateway VR Studio te duce în altă lume. O lume în care o luptă cu zombie sau un banal tir cu arcul îți aduc febră musculară, o lume în care poți explora fundul oceanului fără să te uzi sau în care îți poți învinge teama de înălțimi, cu picioarele pe pământ. Tehnologia Realității Virtuale, adusă de Ștefan Andrei, cel care a înființat Gateway VR Studio, are și aplicații practice, nu doar distractive. Ștefan mi-a spus întreaga poveste a studioului, în cadrul unui interviu pentru cariereonline.ro, pe care îl voi publica în curând.

Până atunci, îți recomand să dai o fugă în Fabrica și să experimentezi și tu Realitatea Virtuală. Și, chit că faci febră musculară sau te trec toate căldurile de la senzațiile pe care experiența ți le oferă, te poți răcori după, la o bere.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*