Într-un pub din San Francisco clienții pot bea și mănânca alături de rozătoare

Chiar dacă pentru majoritatea oamenilor rozătoarele sunt nişte animale dizgraţioase, respingătoare, transmiţătoare de boli şi infecţii, asociate de cele mai multe ori cu mizeria, patronii mai multor localuri din marile oraşe ale lumii şi-au propus să schimbe acest stereotip.

Deşi pare greu de crezut, un pub din San Francisco le oferă clienţilor o privelişte mai puţin obişnuită, zeci de rozătoare mişună pe mese printre tacâmuri şi pahare şi chiar se pot înfrupta din mâncarea clienţilor. Mai mult, micile vieţuitoare nu au nicio problemă să se urce pe umerii clienţilor şi să le ţină companie.

Chiar dacă unii ar putea avea un atac de panică vâzând un şobolan mâncându-i din farfurie, alţii apreciază ideea drept simpatică şi chiar sunt gata să adopte un mic rozător, dacă îşi doresc un astfel de animal de companie.

Administratorii localului inedit din San Francisco dau asigurări că rozătoarele sunt complet inofensive, deparazitate, vaccinate şi nu sunt purtătoare de boli. Mai mult, patronii pub-ului spun că atunci cînd nu se plimbă pe mese, rozătoarele sunt ţinute într-un loc special, iar clienţii care doresc, le pot lua acasă.

Potrivit managerilor localului, şobolanii au avut întotdeauna o imagine proastă, fiind blamaţi de-a lungul timpului pentru răspândirea ciumei care a luat milioane de vieţi. Acum, aceste animale au posibilitatea să-şi ia revanşa în faţa societăţii şi să-şi demonstreze drăgălăşenia. 

În plus, contrar ideilor preconcepute, şobolanii sunt curaţi. Ei acordă igienei personale mai mult timp decât pisicile, iar spre deosebire de pisici, rozatoarele nu lasă păr peste tot.

Ideea năstruşnică de a le oferi clienţilor senzaţii extravagante, servindu-le masa în prezenţa rozătoarelor nu i-a venit doar patronului pub-ului din San Francisco. O cafenea similară se află şi la Londra. Restaurantul se numeste “Rat Cafe”, se află în incinta Muzeului London Dungeon, iar clienţii au ocazia să mănânce sau să-şi bea cafeaua în compania rozătoarelor, care sunt nelipsite de pe mese. În prezent, 18 şobolani le ţin companie clienţilor care se încumetă să viziteze “Rat Cafe”.

Restaurantul cu şobolani a devenit o nouă atracţie în capitala britanică şi reprezintă versiunea londoneză a cafenelelor japoneze cu feline, unde clienţii sunt înconjuraţi de pisici atunci când iau masa. 

Ideea managerilor ambelor localuri este de a reabilita imaginea pe care rozătoarele au căpătat-o în secolele trecute, când erau văzute ca animale dăunătoare sau malefice.

Accesul în cele 2 localuri pline de şobolani este strict interzis felinelor. Şi asta pentru că şobolanii simt de departe mirosul unei pisici, care-i sperie şi-i determină să părăsească încăperea. De-a lungul timpului studiile au demonstrat că partea din creierul rozătoarelor care răspunde la stimuli olfactivi devine activă la apariţia ferominilor de pisică, iar şobolanii devin extra-vigilenţi în prezenţa unei feline.

Mai mult, în cele două localuri sau în imediata apropiere a acestora nu-şi au locul aparatele anti-rozătoare. Aceste aparate ţin rozătoarele la distanţă chiar şi pe o rază de 15 de metri. Este o modalitate eco şi inofensivă de a scăpa de oaspeţii nedoriţi în casă, însă nu şi în cazul localurilor unde rozătoarele sunt la loc de cinste.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*