10 invenții bizare folosite în istoria frumuseții

Foarte probabil că idealurile de frumusețe feminină s-au schimbat de-a lungul timpului și fiecare cultură are o proprie definiție asupra frumuseții, însă un lucru este cert: indiferent de epocă, în istoria frumuseții, femeile au căutat dintotdeauna noi posibilități de a-și amplifica atuurile fizice. Și nici știința n-a putut rămâne indiferentă la eforturile aprinse ale femeilor, așa că le-a venit în întâmpinare cu tot felul de lucruri de folos.

istoria frumuseții

Cât folos real le-au adus femeilor cele mai bizare 10 invenții din istoria frumuseții, vă invităm să descoperiți în cele ce urmează:

Corsetul magnetic

Corsetul magnetic, inventat de firma Thomson, Langton& Co., promitea remedierea unor probleme ca indigestia, paralizia sau nervozitatea. În acea vreme, se pare că magneții vindecau aproape orice boală, oferind și o siluetă de invidiat.

Invenție pentru obținerea gropițelor

Gropițele din obraji pot fi chiar atrăgătoare și pot îmbunătăți considerabil înfățișarea unei femei. Așa că, de ce să nu se apeleze la tehnica revoluționară și pentru acest detaliu? Isabella Gilbert de Rochester a fost inventatoarea acestui dispozitiv ce se aplica pe față, prevăzut cu două noduri ce apăsau obrajii. Rezultatul? Două gropițe, mai mult sau mai puțin artificiale.

Rados Nose Shaper – dispozitiv pentru corectarea formei nasului

Trados Nose Shaper este numele unui dispozitiv folosit la începutul secolului XX, având efectul rinoplastiilor de astăzi. Cu regret, procedura atât de populară pe atunci era inestetică și dureroasă. Odată cu trecerea timpului, se îmbunătățea permanent forma și mecanismul acestor aparate, lansând pe piață noi modele.

Masca pentru toate defectele faciale

Pentru o îmbunătățire mare, aveai nevoie cu siguranță de o mască-minune, capabilă să îți rezolve multe dintre defectele faciale. Lilian Bender a fost cea care a inventat acest tip de măști de față ce promitea îndepărtarea ridurilor și ridicarea pielii lăsate. Masca era una extrem de inconfortabilă și inestetică, dar avea totuși succes printre cei complexați de modul în care arătau.

Pudra cu plumb

Pe vremea când cosmeticele cunoscute azi nu fuseseră încă născocite, o pudră fabricată din componenți ai plumbului se considera soluția ideală pentru menținerea tenului curat și pentru a conferi pielii un aspect mătăsos. Pudra cu plumb era un preparat ieftin, ușor de aplicat și cu efecte imediate, ceea ce atrăgea interesul femeilor cochete, care depuneau eforturi colosale pentru o viață plină de dragoste și pasiune. Ele nu știau însă că, plumbul este un element foarte nociv, care până la urmă le scurta din firava lor viață. 

Aparatul de masaj universal

Aparatul de masaj pe bază de vibrații, era benefic de la reducerea șoldurilor, a celulitei, până la catifelarea părului sau ameliorarea durerilor de spate. Cross Electric Vibrator a fost numele primului aparat de masaj ce s-a bucurat de mare succes datorită multifuncționalității sale.

Ondulatorul de păr

Deși a fost creat pentru a desăvârși frumusețea femeilor, acest dispozitiv și-ar putea găsi cu  ușurință locul într-un muzeu destinat instrumentelor de tortură! Înainte de îmbunătățirile aduse de francezul Marcel Grateau în anii ’30, cleștii pentru ondulare erau încălziți în cuptor, iar accidentele de genul arderii părului sau arsurile la nivelul feței erau extrem de frecvente. 

Banda pentru corectarea bărbiei

Aceasta prevenea apariția bărbiei duble, ameliora aspectul acesteia și revigora tenul. Cel puțin, acestea erau punctele forte folosite în reclamele din 1890. Profesorul Eugene Mack, inventatorul acestui aparat, oferea consultații tuturor celor care se confruntau cu “probleme de bărbie”.

Șapca termică pentru creșterea părului

E, și bărbații beneficiau de invențiile uimitoare ale începutului de secol XX. Această șapcă termică promitea stoparea căderii părului și stimularea creșterii acestuia. Șapca folosea căldură și lumini albastre. Așa cum nici până acum nu am mai auzit de asemenea dispozitiv, probabil că rezultatele nu au fost chiar cele așteptate.

Masca electrificată

Dispozitivul bizar era conceput ca să îndepărteze ridurile sau alte imperfecțiuni ale feței și era extrem de incomod. Dacă sufereai de claustrofobie, cu siguranță nu ai fi putut respira prin tubul îngust al măștii și te-ai fi simțit încorsetat în spatele acestui aparat care aduce mai mult a recuzita unui film de groază.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*