Lockheed P-38 Lightning în România! Îl vedem la #BIAS2017

Lockheed P-38 Lightning ar putea fi considerată cu ușurință una dintre cele mai spectaculoase aeronave din istoria Aviației, motiv pentru care vizita acesteia la #BIAS2017 este un adevărat privilegiu pentru publicul român.

Lockheed P-38 Lightning a fost una dintre “păsările de fier” care s-au remarcat în Al Doilea Război Mondial, fiind o aeronavă perfectă pentru zborurile pe distanțe lungi, de peste 1.000 de kilometri, executate la viteze de-a dreptul uimitoare, cu mult peste ale altor aparate de zbor ale perioadei. Într-un decurs de trei ani, între 1941 și 1945, au fost construite peste 10.000 de astfel de aparate.

Cu toate acestea, în prezent, Lockheed P-38 Lightning face parte din categoria aparatelor de zbor extrem de rare, “scumpe la vedere”.

Lockheed P-38 Lihtning Romania

P-38 Lightning a fost, în perioada Celui De-al Doilea Război Mondial, cea mai inovativă aeronavă de pe cer. Acesta reușea să combine viteza cu multiple avantaje de luptă: în timpul unui duel aerian, avea nevoie de doar un minut să urce până la 1.000 de metri, zbura cu 400 de mile pe oră (643 de kilometri pe oră, cu mult peste vitezele de care erau capabile avioanele de luptă ale vremii, în medie cu 160 de kilometri/oră mai lente).

Grație celor două motoare, P-38  putea transporta totodată suficient armament pentru a scufunda chiar și nave, baze militare și tancuri. În activitatea de război pe care a avut-o, acest avion a făcut posibile multiple victorii ale Aliaților, altfel imposibile.


Vezi și alte știri despre Bucharest International Airshow 2017


Pentru prima oară în România la un show aviatic, P-38 Lightning – ul celor de la Flying Bulls va zbura pe cerul Bucureștiului, oferind un motiv substanțial pentru ca #Bias2017 să fie de neratat.

Încă nu ești convins să fii prezent pe Aeroportul Băneasa pe 22 iulie?

foto: flyingbulls.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*