Marca auto preferată de românii din regiunile Prahova, Buzău și Târgoviște

Mă pasionează automobilele. Nu atât de mult cele noi, pe cât mă pasionează personalizarea celor rulate dar, per ansamblu, tot ce ține de domeniu îmi trezește interesul. 

bmw proleasing motors

Cum a făcut-o și această știre, care anunță performanțele Proleasing Motors, dealer regional de BMW, Ford și Hyundai, cu reprezentanțe și service-uri în Prahova, Buzău și Târgoviște. Potrivit acestora, clienții din aceste zone au ales, în primele 6 luni ale anului, Ford. O relevă totalul de 503 unități livrate, cu 17,5% mai multe decât în aceeași perioadă a anului 2017. Printre modelele preferate de clienți s-au număratFocus și Transit, urmate de SUV-urile EcoSport și Kuga.

Nici restul brandurilor din portofoliu nu stau rău în cifre: Hyundai Proleasing Motors, cel mai nou dealership din familia Proleasing Motors, achiziţionat la începutul anului 2018, a înregistrat in vânzări care însumează o creștere de 88% față de întreg anul 2017, cu 46 de modele comercializate din ianuarie până în prezent. Dintre acestea, 78% dintre clienți au preferat motorizările pe benzină, 19% pe cele diesel, iar 3% pe cele hibrid. 

În showroom-ul BMW, considerat Best Dealer in Customer Care in Romania, pentru a doua oară consecutiv,  cele mai căutate modele au rămas, în continuare, BMW X5, pentru al 3-lea an consecutiv, urmat de BMW X6 și BMW X3. În cei 5 ani de la infiintarea dealershipului, BMW Proleasing Motors a livrat către clienții săi un număr de peste 900 de unități, anul acesta fiind estimată depășirea pragului de 1.000 automobile livrate.

Evoluție dinamică și pe diviziile de aftersales

Primele 6 luni ale anului 2018 au adus un total de peste 10.000 de intrări service, în cele 5 ateliere autorizate din Prahova, Buzău și Dâmbovița.

Astfel, divizia Ford Service, cu 17 ani vechime pe piața auto regională, a înregistrat un număr de 5.161 de intrări în service. Aceasta a fost urmată de Hyundai Service, cu 3.500 de intrări și o medie de 1.800 de ore lucrate lunar. Nu în ultimul rând, divizia BMW Service a comercializat cel mai mare număr de piese de schimb dintre toate segmentele Proleasing Motors – peste 10.000.000 – cu 17% mai mult decat in prima jumătate a lui 2017. La nivel operațional, creșterea este de 11% față de aceeași perioadă a anului trecut, cu 2.112 intrări în service, și cu 18% mai multe ore lucrate lunar.

Investițiile și extinderea business -ului Prolesing Motors sunt cheia acestui succes

La începutul lui 2018, Proleasing Motors a făcut un pas important în dezvoltarea serviciilor sale, prin achiziția Automar Ploiești și adăugarea brandului Hyundai în portofoliul de vânzări. Odată cu această extindere, distribuţia de autovehicule noi se desfăşoară astăzi în 5 showroom-uri (trei dealership-uri Ford, un dealership BMW și unul Hyundai) – din Ploieşti, Buzău şi Târgovişte, iar pentru activitatea de aftersales sunt alocate 5 ateliere specializate, cu un număr total de 65 de posturi de lucru. Acest lucru și la creșterea numărului de angajați, astfel ca echipa Proleasing numără în prezent 147 de persoane. Dintre aceștia, 93 fac parte din componenţa departamentelor de aftersales.

Primele 6 luni ale anului au adus grupului Proleasing Motors o cifră de afaceri de 78.111.075 lei, în creştere cu 17,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, un profit net de 2.200.000 lei și 2.500.000 lei investiți în clădiri, programe, și echipamente de lucru.

Niște cifre interesante. Nu ai spune că, la nivel regional, interestul pentru automobile noi poate fi atât de mare, nu crezi?

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*