Mașina viitorului are spătar cinetic care se adaptează la forma corpului și la forțele externe

Într-o perioadă în care constructorii auto se concentrează pe trecerea la tehnologiile electrice, cei de la Lexus se gândesc mai ales la confortul şoferilor şi pasagerilor. Astfel, ei au prezentat conceptul unui scaun auto revoluţionar capabil să se adapteze la forma şi masa şoferului, dar şi la forţele externe, pentru a menţine confortul şi vizibilitatea la volan.

Brandul de lux al celor de la Toyota a dezvăluit conceptul unui scaun auto care are potenţialul de a revoluţiona confortul şoferilor la volan. Botezat intuitiv Lexus Kinetic Seat Concept, scaunul auto se adaptează la formele şi masa şoferului, dar şi la forţele externe generate în timpul accelerării şi frânarii, pentru a oferi în permanenţă confort şi vizibilitate bună.

Și la nivel vizual scaunul reprezintă o revoluție, în special datorită tapiţeriei în formă de pânză de păianjen, cu “ochiuri” care se răspândesc radial din centru spre partea din spate, dar și cu tapiţeria creată din materiale de mătase sintetică ce protejează mediul înconjurător.

Lexus Kinetic Seat Concept va fi prezentat cu ocazia Salonului Auto de la Paris de la sfârşitul lunii septembrie.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*