MIG 21 prăbușit. Pilotul s-a catapultat și este în viață. Comunicatul MApN

MIG 21 prăbușit, în județul Constanța,  în apropierea Aeroportului Mihail Kogălniceanu. La bordul avionului se afla doar pilotul, care s-a catapultat, acesta fiind transportat ulterior de o ambulanță. Starea lui este stabilă, însă a suferit leziuni ale coloanei.

UPDATE:  O aeronavă militară l-a preluat pe pilotul rănit, pentru a-l transporta la Spitalul Militar din București. ”Pacientul este conştient, cooperant, echilibrat hemodinamic şi respirator. În urma investigaţiilor efectuate în regim de urgenţă, s-a constatat prezenţa unor leziuni la nivelul coloanei lombare şi s-a decis transferul la Spitalul Militar Central din Bucureşti. Pacientul a suferit un traumatism complex la coloană şi, de aceea, s-a decis transferul la Bucureşti. Acesta putea fi tratat şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa dar aceasta a fost decizia MApN”, a declarat managerul SCJU Constanţa, dr. Cătălin Grasa, pentru presă.

MIG 21 prăbușit imagini
foto: Romeo Manciu, Aviation Headlines

Aparatul de zbor MIG 21 prăbușit aparţine Forţelor Armate Aeriene, se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană ”Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” din Fetești şi se afla într-o misiune de antrenament, în cadrul exercițiului ”Thracian Eagle 2017”. Potrivit primelor informaţii furnizate de reprezentanţii aeroportului, avionul militar s-a prăbuşit la aproximativ 8 kilometri distanţă de pista de sud a Aeroportului Mihail Kogălniceanu, în timp ce se apropia pentru a efectua manevrele de aterizare. Potrivit unor surse, o cauză care ar fi dus la prăbușire ar fi o problemă la motor, cauzată de una sau mai multe păsări aspirate în acesta.

Sămbătă, la Clinceni Airshow, aplaudam trecerea joasă, cu forțaj, a unui Mig 21 Lancer. Astăzi însă, la câteva zile de la airshow, tăiem unul de pe lista flotei aeriene a României.

Mig 21 low pass

Sâmbătă, la Clinceni Airshow 2017, am aplaudat evoluția acestui supersonic de legendă. Astăzi însă, mai tăiem un Mig 21 Lancer de pe lista flotei aeriene a României. Acum puțin timp, în apropiere de Constanța, s-a prăbușit unul. Nu se știe decât că pilotul s-a catapultat și că este în regulă.

Posted by Sebastian – Radu.ro on 12 Iunie 2017

MIG 21 prăbușit. Ce spune MApN legat de accident:

„Locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilot pe o aeronavă MiG 21 LanceR a Forțelor Aeriene Române, s-a catapultat astăzi, 12 iunie, în jurul orei 11.15, în apropiere de aeroportul Mihail Kogălniceanu, în zona localității Nazarcea, județul Constanța, în timpul executării manevrelor de aterizare.

Pilotul este conștient și se află în stare stabilă. El a fost recuperat, i s-a acordat primul ajutor la fața locului și a fost transportat pe cale aeriană la Spitalul Județean Constanța.

Aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană ”Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” din Fetești, decolase în jurul orei 10.00 de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exercițiului ”Thracian Eagle 2017”, care se desfășoară împreună cu forțele aeriene bulgare.

După executarea misiunii, la întoarcerea către Mihail Kogălniceanu, pe timpul executării manevrelor de aterizare, pilotul a raportat o defecțiune majoră la motor, cu deteriorarea parametrilor de funcționare ai acestuia.

Conform procedurilor, pilotul s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona menționată, în afara ariilor locuite”.

Cazul acestui MIG 21 prăbușit este acum cercetat de Parchetul Militar, conform procedurilor legale, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Forțelor Aeriene.

Imagini cu MIG 21 prăbușit

Imagini de la locul părbușirii avionului MiG21 Lancer

Posted by Ştirile Europa FM on 12 Iunie 2017

foto articol: Bogdan Pop, de pe pagina de Facebook a Forțelor Aeriene Române

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*