„Miracolul de pe Hudson” se pregătește să aterizeze în cinematografe | Tot ce trebuie să știi despre „Sully”

Pe 15 ianuarie 2009, Chesley Sullenberger a devenit eroul întregii lumi: A aterizat, sau mai bine zis amerizat, un avion de pasageri, un Airbus cu 155 de pasageri la bord, pe râul Hudson, planând printre zgârie-norii din Manhattan.

În presă s-a vehiculat informația conform căreia, imediat după decolare, la 900 de metri altitudine, avionul ar fi fost lovit de câteva stoluri de păsări. Cert este că a rămas fără motoare, iar comandantul a fost pus în fața unei situații aparent fără scăpare pentru cei de la bord: să amerizeze.

Manevra i-a reușit însă, lucru care a uimit întreaga lume: a așezat aparatul de zbor pe suprafața apei atât de lin încât acesta nu s-a rupt, așa cum s-a așteptat publicul care urmărea deznodământul.

Deși toată lumea l-a asaltat cu felicitările și onorurile, Chesley Sullenberger  a fost modest și a marturisit că doar și-a făcut datoria și a pus în aplicare experiența dobândită în ani întregi de stat la manșă.

Întâmplarea nu a trecut însă neobservată de regizorii de la Hollywood, care au transpus-o într-un film, la 7 ani de la incident, sub titulatura: „Povestea neștiută a amerizării de pe râul Hudson”. Filmul o să apară în cinematografe pe 9 septembrie.

Unde mai pui că pelicula este regizată de Clint Eastwood și îi are în distribuție pe Tom Hanks (Comandantul Sully Sullenberger) și pe Aaron Eckhart (copilotul Jeff Skiles).

După cum o spune și Tom Hanks: „După 40 de ani în aviație, voi fi judecat pentru 208 secunde”.

Care va fi deznodământul… vom afla în curând.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*