„Mobilitate și viață independentă pentru tinerii cu dizabilități din România” | Cu dizabilitatea, în tabără

„Mobilitate și viață independentă pentru tinerii cu dizabilități din România” este o tabără sportivă organizată între 26 și 30 septembrie în București și Bragadiru, pentru tineri utilizatori de scaune rulante, cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani, tineri care vin din zone rurale, sărace sau izolate. Tabăra se va încheia cu o competiție de baschet în scaun rulant și cu o festivitate de premiere, pe 29 septembrie, de la ora 10.00, la UNEFS București.

Tinerii participanți au devenit utilizatori de scaune rulante ca urmare a unor accidente. La Fundație, au urmat programe de instruire pentru viață independentă și continuă procesul de recuperare activă, pentru a deveni sau redeveni membri activi ai comunităților lor.

Activitățile taberei mai sus menționate includ antrenamente de inițiere, dar și competiții de atletism, baschet, tir cu arcul. Tabăra se derulează sub îndrumarea instructorilor de viață independentă ai Fundației, ei înșiși utilizatori de scaune rulante, dar modele de succes în ceea ce privește organizarea și practicarea de activități sportive adaptate.

„Mesajul pe care vrem să îl transmitem este acela că sportul are un rol esențial în menținerea stării de sănătate și poate fi practicat și de utilizatorii de scaune rulante. De asemenea, sportul are un efect benefic în plan psihologic și încurajează depășirea limitelor și incluziunea persoanelor cu dizabilități”, a declarat Erika Garnier, PR Motivation România.

Dacă vrei să știi mai multe despre ce face Motivation România, poți să îi urmărești pe Facebook. Dacă vrei să participi la evenimentul „Mobilitate și viață independentă pentru tinerii cu dizabilități din România, scrie-i Erikăi la [email protected]

 

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*