Un motiv mai puțin cunoscut privind zborurile anulate Ryanair

Un motiv mai puțin cunoscut privind zborurile anulate Ryanair: lipsa piloților.

Știrea conform căreia operatorul low-cost Ryanair va anula 2% din zborurile zilnice (aproximativ 100), în următoarele săptămâni, a stârnit indignare, nervi și frustrare printre pasagerii cu bilete în această perioadă.

zborurile anulate Ryanair

Cu toate că reprezentanții liniei aeriene argumentează măsura ca pe o soluție de creștere a procentului de punctualitate, există motive pe care, deși sunt cunoscute, s-au ferit să le precizeze. Fiind o perioadă de concedii pentru piloți, și din cauza plecării a tot mai mulți din companie , operatorul aerian este nevoit să tragă o parte din curse pe dreapta.

140 de piloți Ryanair au plecat din companie până acum, în 2017. Cu toții zboară acum pentru Norwegian Air, companie care operează același tip de avion: Boeing 737. Informația este confirmată de către reprezentanții companiei aeriene, care afirmă că recrutarea continuă, pentru noua bază pe care o deschid în Dublin.

Ca un gest disperat de a atrage forță de muncă, cei de la Ryanair oferă un bonus de 10.000 de euro piloților cu experiență care se angajează în cadrul companiei.

Zborurile anulate Ryanair. Consecințe

Se estimează că, în perioada de 6 săptămâni în care operatorul va anula 2% din curse zilnic, vor fi afectați până la 385.000 de pasageri. Aceștia vor fi fie rerutați, fie vor primi înapoi banii de pe bilete.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*