Motocicleta viitorului, un BMW, prima motocicletă pentru cocalarii care merg în slapi și fără cască pe două roți

Motocicleta viitorului poartă numele de cod Vision Next 100 și este concepută în “laboratoarele” BMW.

Citeam în cartea “Cultura motocicletelor”, a lui Gabriel Jderu, că motociclismul este, la fel ca multe alte pasiuni, o activitate socială. Odată cu modernizarea apărută în ultimii ani în construcția acestor vehicule, o parte din socializare s-a disipat. Ușor-Ușor a dispărut ideea de a șurubări la motoretă cu prietenii pasionați de vehiculele pe două roți. Ca și cu fumatul “electronic”, chestiile de grup tind să se rezume la online și la digital. Precum în cazul de față, de altfel:

Cei de la BMW realizează, prin lansarea acestui concept, o aniversare a trecutului și trasează viitorul în transport. Anul acesta au împlinit 100 de ani de existență, iar motocicleta viitorului, desprinsă parcă din filmele cu Transformers sau cu James Bond este cât de poate de potrivită pentru asta.

Totul începe de la cadrul vehiculului: Este negru, ca o celebrare a istoriei vechi a constructorului, a motocicletelor din anii ‘20 şi ‘30. Însă e un cadru al viitorului, din material compozit elastic, un ansamblu mobil. E un vis al constructorilor, care astăzi trebuie să facă compromisul între flexibilitatea şi rigiditatea cadrului.

Motocicleta viitorului va fi tot timpul în echilibru, datorită giroscoapelor încorporate, iar inteligenţa artificială o va ajuta să vireze şi să evite cazăturile.

Va fi prima motocicletă din lume pe care se va putea merge fără probleme, în şlapi, maieu şi fără cască. Așa cum vezi mergând, de multe ori, cocalarii.

În conceptul BMW, nu va mai fi nevoie de cască, tocmai pentru că nu va cădea. Casca se va reduce la o pereche de ochelari de realitate augmentată care vor oferi “pilotului” informațiile necesare rulajului, pentru a se bucura de drum. 


Zic ei. Dar unde va fi farmecul de a o conduce dacă va gândi ea pentru rider?

Ce părere ai despre motocicleta viiitorului a celor de la BMW?

 

 

 

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*