#OameniAiAviației: George Barbu, de la manșa avioanelor, în departamentul tehnic și pe scaunul de Director

Oameni ai aviației. George Barbu se poate considera un norocos. Pasionat încă de mic de Aviație, acesta a parcurs, de-a lungul anilor, mai toate etapele din domeniu: pilotajul, ingineria, iar acum managementul.

A pus mâna pe manșă pentru prima oară la 17 ani. Cu multă muncă și răbdare a ajuns, metaforic vorbind, după mai bine de zece ani, pe scaunul de ‹Pilot in Command› – la Școala Superioară de Aviație Civilă. Director General, în limbaj ‹corporatist›.

Am stat de vorbă cu George Barbu pentru a afla cum arată Aviația din perspectiva lui, ce l-a învățat acest domeniu de-a lungul timpului și al george barbufuncțiilor avute, dar și ce sfaturi are pentru aspiranți.

Cum a apărut Aviația în viața ta?

George: Începutul de drum în această frumoasă lume a avut loc la 17 ani, când am aflat de existența Aeroclubului României și de misiunea acestei instituții de a pregăti pasionații de zbor în abecedarul Aviației.

De la acel moment, totul a fost o chestiune de timp, munca și răbdare până la îndeplinirea visului meu.

Ce este Aviația pentru tine?

George: În momentul de fata pentru mine Aviatia este totul. Este lucrul care îmi da energie atunci când sunt obosit, lucrul care mă binedispune atunci când sunt supărat. Este lumea mea.

Ce te-a învățat Aviația, de-a lungul timpului?

George: Am învățat să muncesc, să fiu perseverent și să fiu ordonat.

Un sfat pe care l-ai da eului tău, atunci când s-a apucat de zbor și a intrat în acest domeniu?

George: I-aș spune: capul sus și nu renunța. Poate pare greu la început, dar sigur  va veni momentul în care vei culege roadele muncii tale.

Ai putea să oferi trei sfaturi pentru cei care sunt atrași de acest domeniu și ar vrea să urmeze o carieră în Aviație?

George: Să  își dorească acest lucru, să învețe tot timpul și sa nu renunțe. Norocoși sunt cei care ajung sa facă o meserie dintr-o pasiune!


Oameni ai Aviației”. Proiectul care va inspira generații întregi, căci asta am căutat atunci când mi-am dat seama că vreau să îmbin pasiunea pentru Aviație și talentul pentru scris cu impactul pe care îl au poveștile scurte, postate online. Recunosc, să găsesc o utilitate socială acestui blog, cât și paginii de Facebook.

Oameni ai Aviatiei

De câte ori nu te-ai întrebat cum este în “culisele” unei profesii? De câte ori nu te-ai întrebat ce i-a determinat pe unii oameni să urmeze o cale, sau ce i-a învățat pe ei profesia? De câte ori nu ai căutat motivație și inspirație să urmezi o cale?

Ella Fitzgerald spunea “să nu renunțăm la ceea ce ne dorim să facem căci, acolo unde există DRAGOSTE și INSPIRAȚIE, nu vom da greș”.

Eu am să încep, prin „Oameni ai Aviației”, să îți ofer INSPIRAȚIE.

Ne citim la episodul următor!

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*