Oxigenul injectabil, invenția care va face revoluție în medicină

O echipă de medici a unui spital din Boston au inventat, de curand, ceea ce se consideră una dintre cele mai mari descoperiri ale medicinei moderne.

Ei au realizat o microparticulă de oxigen care poate fi injectată în sângele pacienților și care, poate astfel, să rezolve problema celor care și-au pierdut această capacitatea de a respira. Doctorii spun că metoda poate ţine un pacient în viaţă, fără să respire, chiar şi 30 de minute. Suficient uneori ca cei intraţi în şoc respirator să poată fi salvaţi.

Mai rapidă decât orice altă metodă de intubare, injectarea oxigenului direct în sânge, are potențialul de a salva milioane de vieți anual. Odată injectat în sânge, este livrat în corp direct la organele vitale, în special către creier, fiind cel mai afectat atunci când este privat de oxigen.

Ceea ce face posibilă introducerea în sânge a oxigenului este alăturarea acestuia cu lipide, moleculele naturale grase care pot stoca energie și pot acționa ca parte a membranei celulare.

Încă nu se știe, însă vor fi efectuate teste și în acest sens, pentru a stabili dacă, cu ajutorul acestei injecții, oamenii vor putea „respira” sub apă.

 

 

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*