Povestea medicilor români care s-au dus să-i sprijine pe chinezi în Războiul de Rezistență Împotriva Agresiunii Japoneze – în imagini, la MNIR

Războaiele, în ciuda violenței pe care o conțin, au și istorii ale unor întâmplări și fapte frumoase, de multe ori neștiute. Una dintre acestea este povestea celor trei medici români – David Iancu, Bucur și Gisela Clejan, care în anii ‘30-‘40 au plecat să sprijine poporul chinez angajat în Războiul de Rezistență Împotriva Agresiunii Japoneze.

expoziție Războiul de Rezistență Împotriva Agresiunii Japoneze

 

Cu mult altruism și eroism, cei trei s-au implicat în salvarea și tratarea răniților și bolnavilor, aducând contribuții valoroase la victoria poporului chinez în Războiul de Rezistență Împotriva Agresiunii Japoneze.

Acum, grație unui parteneriat dintre Muzeul Naţional de Istorie a României și Casa Româno-Chineză, Ambasada Republicii Populare Chineze la București, Asociația de Prietenie a Poporului Chinez cu Străinătatea, și Cimitirul Song Qingling din Shanghai, vom avea ocazia și noi, cei din România, să aflăm această poveste uimitoare, dar neștiută, a celor 3 conaționali pe care poporul chinez îi va cinsti și omagia pentru totdeauna.

Expoziția foto-documentară „Amintiri din China. David Iancu, Bucur și Gisela Clejan”, organizată la sediul MNIR, cu prilejul împlinirii a 80 de ani de la izbucnirea celui de-al doilea război chino-japonez (cunoscut ca Războiul de Rezistență Împotriva Agresiunii Japoneze, care a devenit parte a celui de-Al Doilea Război Mondial), cuprinde 150 de fotografii aduse în premieră din Asia într-un muzeu din România.

Expoziţia va fi deschisă la Muzeul Naţional de Istorie a României în perioada 30 iunie – 16 iulie 2017 şi va putea fi vizitată de miercuri până duminică între orele 10:00 – 18:00.

Ți-a plăcut acest articol? Arată-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*